Att gå till sängs med olika sällskap

Det låter väl sådär härligt nytt och innovativt, till och med lite wild and crazy kanske. Ombyte förnöjer heter det ju…..Ibland vill man kanske ha det lite gulliga mjuka, romantiskt rosaskimrande. Ibland det råa kalla, lite tuffare. Och visst är det väl en sann lyx att kunna variera sitt sängsällskap?

Jag vet inte hur det är med er, men jag verkligen älskar att gå till sängs och hinna läsa en stund innan man släcker för natten. Att blir sådär lagom dåsigt såsig och fladdra omkring i läsfantasin. På sommaren är det inte lika självklart för mig att läsa vid sänggående eftersom jag helst vill vädra sovrummet in i det sista (om jag inte befinner mig i Florida med tillgång till härlig AC vill säga). Och att då tända en läslampa är som att invitera hela kommunens myggor och knott på party. Men nu……nu när höstluften börjar knacka på dörren är det plötsligt läslägen igen.

Kanske minns ni när jag rekommenderade ”Ensamma hjärtan och hemlösa hundar” av Lucy Dillon. Uppföljaren ”Hundar, hus och hjärtats längtan” var minst lika bra. Naturligtvis varken Nobelpris eller några språkliga mirakel, men lika mycket värme, glädje och fåniga leenden på rektorskan. Jag läser för att bli påfylld. För att få försvinna in i en alternativ dimension. Och då vill jag inte ha högtravande, tungläst litteratur….I fredags passade jag på att handla på mig lite nytt sällskap – tredje boken av Lucy Dillon, tredje boken av Denise Rudberg i genren elegant crime och så underbara Katerina Janouch om barnmorskan Cecilia Lund. Nu har jag lite att roa mig med. Ombyte förnöjer, so to speak….Undra just vilken som ska få följa med till sängs ikväll?

Kram Mia

 

2 thoughts on “Att gå till sängs med olika sällskap

  1. Läser alltid innan de blå stängs på kvällarna. Tyvärr orkar jag bara läsa ca 10 sidor innan jag däckar så det tar ganska lång tid att läsa en bok för mig…
    Snygga lakan längst upp!
    Kram

    • Tack fina du…..Sådär blir det gärna för mig med. Brukar dock alltid påbörja en ny bok på dagtid och läsa en 50 sidor för att liksom komma in i den. Funkar bra….
      Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *