Jetlaggad

Det sägs att det bästa med att resa är att komma hem. Och förvisso, på väldigt många olika sätt stämmer det sjukt bra utom då det kommer till förflyttandet i tidszoner. Att resa till Florida och att där acklimatisera sig i rätt dygnsrytm har aldrig inneburit några problem för oss – det är faktiskt knappt så att det krävs någon förskjutning alls. Och som av en händelse somnar de flesta i bra semestertid och vaknar i hyfsad tid på morgonen. Sen ska man ta sig hem också…..Låt mig nöja mig med att konstatera att det går inte riktigt lika lätt, ty när kvällen når midnatt är ju den Floridianska klockan bara kvällning. Och likt förbaskat är den mitt i natten då man ska stiga upp i enlighet med den svenska diton. Där emellan drar man omkring som en zoombie och försöker febrilt fundera ut hur man ska kunna hålla ögonen öppna och inte gäspa andra människor mitt i ansiktet.

Men som min lilla mor gärna säger: Själv göra, själv ha. Något av ett i-landsproblem att dryfta i bloggväg, men likväl min verklighet just nu. Jag kämpar med min egen dygnsklocka, för att inte tala om Gabriels. Han verkar dessutom ha utvecklat någon typ av nattskräck – ja inte som i att vara vaken och uppe i mörker, utan mer som i att gå och lägga sig. Och jag kan lova att det där trycker på alla mina mindre bra knappar so to speak. Jag verkligen avskyr att gå och lägga mig sur, ilsk och förbaskad, men sanningen är att det tyvärr har varit ett faktum sedan i tisdags. Hur gärna jag än skulle vilja ta det lite sådär gulligt pedagogiskt och försöka dutta med, så far mina tankar mest åt det där hållet med uppfostringsanstalter.  Och när den lille marodören väl ha lekt färdigt fruktsallad med alla sängplatser i huset, alla är mer eller mindre ovänner och han somnar som en stock – ja då är han ju så förbaskat söt att ångesten anfaller i full karriär. Hilfe! Ikväll har jag bestämt mig för att lyckas och jag mumlar mantrat ”ge honom tid”, ”ge honom tid”, ”ge honom tid” oavbrutet. Jag återkommer med utvärdering imorgon.

Lördagen har annars bjudit på en skön morgonpromenix och go pratstund med fina Cecilia här hemma på Näset. Efter frulle intog mami solstolen och sedan har vi haft en skön hemmadag. Klockan 17 levererades en styck 17,5-åring till sin första lagfest med fotbollen. Det är i det läget man förbannar att man kan den där världen så himla bra och har upplevt ett och ett annat själv. Så nu måste jag även köra ett annat mantra: ”han är i trygga händer”, ”han är i trygga händer”, ”han är i trygga händer”. För övrigt verkar maken har tröttnat på både mig och mina mantran, ty han har hållit sig på golfbanan i stort sett hela dagen. Själv väntar jag här med crudolindad grillad sparris, nypillede reijer och hollandaise, salami, Yucatanbröd och en fräsch Caprese. Samt isvatten. Hoppas innerligt han dyker upp snart……

På återhörande med uppdatering kring mina mantran. Kram Mia

8 thoughts on “Jetlaggad

 1. Förstår dig precis. Jag är så trött så jag skulle behöva tandpetare till ögonen… Vi har på måndag varit hemma i en vecka. Tur man har en vecka semester till…min mamma var ju med på vår resa också, 76 år. Hon är och så trött att klockorna stannar…. Men hon blev också biten av FL och kan tänka sig att åka tillbaks nästa år igen… Å det säger hon trots att hon är så jetlaggad att hon sitter upp och somnar i soffan… Ja vi får se…. Lyxproblem som sagt… Kram

  • Då kom vi hem nästan samtidigt – vi landade tisdag lunch. Häftigt med din mamma. Ni skulle ju kunna flyga till Naples (mellanlandning i USA och så inrikesflyget ner). Det är verkligen som en stad – fast dock inga roliga parker och upplevelser på så vis. Kram Mia

 2. 00.23 och minstingen är klarvaken. Sa precis till maken att jag trodde det var i tonåren jag skulle sitta uppe och vaka nätter inte redan vid 5 årsåldern 😉
  Somnar killarna i vår säng så får jag sova i deras pch det är inte precis det skönaste.
  Vissa nätter får de sova kvar på soffan.
  Tålamodet är inte på topp vid denna tiden på dygnet.
  Hoppas att Gabriel kommer till ro han med framöver.
  Vad gör man?
  Går det inte att sova så går det inte……
  Men jag kan lätt somna nu 🙂
  God natt och jag hoppas ni alla sussar gott .
  Kram

 3. Ja, vad gör man när småttingarna inte kan sova? Det är ju inte som med en tonåring som man kan lämna uppe… Hoppas ni kommer in i rutiner igen och att tidzonerna hinner ikapp er 🙂
  kram!

  • Nä, det är ju knepigt, men vi betar av en liten tidsförskjutning per dag och igårkväll var första kvällen som vi faktiskt gäspade och var lite trötta så….På rätt håll. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *