Hemåt det bär för varje sekund….

Det sägs att det är vägen som är mödan värd och kanske är det så. Men vägen till och från semester sitter minsann inte utanpå. Trots att man kan kategorisera både vår ditresa och hemresa som lyckosamma och enligt planerna, så tog de rejält på krafterna både mentalt och fysiskt. Inte minst hemresan då liten Gabriel och jag av 34 timmar endast sov 4. Så är det ju att göra långresor och byta tidszoner, men ack så skönt att ledigheten fortsätter ett tag till nu. Man är ju sannerligen lyckligt lottad. Det bästa med semester måste helt klart vara att man har kvalificerat sig för just semester……

Vi landade på hemmaplan sen tisdag eftermiddag och resten av gårdagen handlade om att hålla sig vaken. Och som lösning på det lilla problemet valde medlemmarna i Happyvardag lite olika vägar – maken for till golfbanan, Gabriel botaniserade friskt bland alla utomhusaktiviteter, TB packade upp och körde lite lätt träning på hemmaplan, rektorskan fixade mor och fars ekonomi, packade upp, tvättade och öppnade posten. Lite kvällsmackor med mors hemtrillade köttbullar (underbart efterlängtat) och straxt efter midnatt slocknade vi.

Vaknade närmare halv nio imorse och stack direkt ut på promenad med Milou. Därefter en härlig morgonmeditation på altanen, frulle och så lite hemmaekonomi på det. Ett badbesök hos Allra Käresta Syster och så till Maxi och handla alldeles ensam – ja, inte ensam som i att ha privatabonnerat hela Maxi, men väl handla utan sällskap hemifrån. Lite städ, cykelträning med GB och så en löprunda. Go känsla i att springbenen uppenbart hade följt med hem från Florida och att springandningen nu gick lättare i några grader svalare luft. Det var jag, mina Adipure och så vägen……Ljuvlig känsla.  Ovan ser ni förresten mina inköp från resan – 7 par skor och en hel del kläder. Jag är så nöjd!

Så här sitter vi nu och kollar DamEM på tv. Spännande! Vi har njutit av grillad kyckling, sallad, ris och curry/orientalsauce. Och så isvatten. Mitt goa kylskåpskalla isvatten. Det har jag saknat. Under promenaden imorse upptäckte jag också hur mycket jag har saknat att kunna plocka lite sommarblomster. Vi har verkligen haft det ljuvligt i Florida och vi gör gärna om det igen, även om det inte är en självklarhet att lämna vår blekingska Happyvardag som på sätt och vis också är ett semesterparadis. Det finns väldigt mycket vi älskar med ”himma” och så också med ”our second home”.Det allra bästa är förstås att vi i år har haft förmånen att kunna kombinera dessa platser. Jag hoppas innerligt att det blir så även framöver. Investeringen i vår familj med så mycket tid tillsammans, så många gemensamma upplevelser och så mycket avkoppling är ovärderlig.

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag har haft en mycket bra catch- up-dag idag och nu är det liksom som vanligt igen. Imorgon ska jag träffa vår nya matte/NO-lärare och sedan ska TB äntligen få träna med sitt lag igen. Känns som bra ingångar för en ny sommarlovsdag tycker jag. Tusen tack alla ni som har följt mig här på bloggen under vår resa – hoppas att just du har lust att fortsätta läsa och feedbacka mig via kommentarer även i min alldeles vanliga Happyvardag. Kram Mia

12 thoughts on “Hemåt det bär för varje sekund….

 1. Härlig packning du kom hem med. Färggrann och skorna är to die for 🙂
  Jo, vi är lyckligt lottade i Sverige med vår vackra natur och det uppskattar man mer när man sett sand så långt ögat når .
  Ha nu en skön start på hemmaplan och slit de nya sportskorna med glädje. 🙂
  Du är grym med all motivation och att få allt att gå ihop.
  Kram

  • Tack vännen och ja, ovant för mig med färg men nån gång måste jag ju utveckla min klädstil också.
   Kram Mia

 2. Välkomna hem! Ni gör helt rätt som satsar på långsemester och investerar i TID tillsammans.

  Vad många fina skor! Jag gillar särskilt de prickiga badtofflorna med rosett och flip-flop-conversen! Och cowboybootsen – wow! Jag hade ett par jag också, men de blev totalt utslitna! Älskade dem 🙂

  kram/
  Fina Frun

  • Tack söta du…..Åh jag älskar mina inköp. Svårt att få överblick när man är iväg men nu hemma….
   Kram Mia

 3. Skorna med rosetten, flipflopsen, är det Michael Kors? Kollade isåfall in dem…välkommen hem. Jag är fortf jetlagad… SnArk… Kram

  • Vi med sötnos så vi kan snarka i kors. Hade ni en bra semester? Skorna är Tommy Hillfiger. Kram Mia

 4. Vi hade det grymt… Nåt att leva på ett tag… Men det är också jobbigt att komma tillbaks till vardagen.,, nu är Leo på läger från i tis och till på sön.., då hinner man tänka så mkt,..jobbigt…. Kram

 5. Vad härligt och sedan vilken kontrast. Samtidigt kanske du ändå behöver det där för bara din egen skull – du och din sorg. Inte behöva tänka på hur det ter sig för andra. Kram vännen, du vet att jag finns här på andra sidan datorn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *