Man ska sluta när man är på topp

Okej då! Så vi gör väl det då. Vi slutar väl när vi är mitt uppe i den härligaste semestern ever. Mitt när vi lever livsnjuteridrömmen en masse. När vi har som roligast och trivs allra bäst. På det ställe vi lätt skulle kunna kalla ”our second home”. Och vi är nöjda, förstås, skam vore det om jag påstod något annat. Men färdiga, det är vi inte. Denna låååånga vistelse har givit oss insikten i att vi kommer aldrig att bli färdiga med Florida. Det finns alltid fler saker vi vill göra, favoriter vi vill återuppleva och nyheter vi vill pröva. Vi trivs i detta land och ja, det visade sig att vi trivdes väldigt bra med en longstay på sommaren också. Helt klart ett annat sätt att uppleva Florida, med en mängd nya lärdomar och insikter, men minst lika skönt som en vårresa. So, we´ll be back. For sure. Next summer. Rekat, bokat och klart. Till och med betalat första delen av hyran. Känns underbart …..

Utav någon outgrundlig anledning sammanföll även dagens väder med sista dagens tv:sändning av The Open (golf för er som inte är invigda). Stort åskoväder på morgonen gjorde att vi fick stuva om i programmet för dagen. Några härliga telefonsamtal hem och långfrulle sedan tog själva packningsproceduren över. OMG…..Väldigt kritiskt läge för familjen Happyvardag, vanligtvis. Dock hade rektorskan, som gillar att eliminera slumpar, förberett genom kommunikation kring det som komma skall och jag tror farao att det hjälpte. Men jag ropar inte hej…det gör jag då rakt inte. Det kommer ju en sista-handen-vid-packningendag-imorgon-också-så……Hur eller hur! Vi har haft en helt perfekt dag. Efter en förmiddagspackning och lite tvätt och trix, fick vi klarblå himmel och sol hela eftermiddagen och därmed en massa härligt poolhäng och goa bad. Klockan 17 hade vi träff med uthyraren och sedan blev det lite matshopping, loungehäng och nattabad. Supersmysigt!

Semestern kan sammanfattas i några variabler:

Avkoppling= enormt mått. Väldigt få måsten, väldigt få tidsangivelser. Bara minimum för existens. Vi har låtit saker komma och gå och flexibiliteten har varit suverän. Från alla håll. Det lämnar inget mer att önska.

Mat och dryck= Perfekt kombo av äta hemma och på restaurang, likväl som avancerat som lättspytt (hehehehe bara skojar). Inte speciellt mycket läsk, men på tok för mycket lemonade. Lagom dos med vin/öl/Mango Crush. Inga direkta genomtramp matmässigt, men flera nya favvisar. Spännande!

Boende= Lyxigt. Underbart gott med egen pool. Lätt att älska och den sista tiden hittade vi hem mer här på ön. Dock har vi spenderat mycket tid i bilen och maken har kört oss många mil. Cape Coral är ljuvligt, men ganska långt till ganska mycket. Det var sista gången vi bor här….

Aktiviteter= Suverän blandning. Många upplevelser. Inget onödigt. Till och med airboatingen kommer jag att minnas med glädje. Uppstyrda dagar har blandats med lugna hemmadagar. Vi har hittat nya favvoställen och saker vi vill prova nästa gång. Perfekt!

Shopping= OMG!!!!!Just i packningsögonblicket inser jag att det har blivit mycket. Men det är ju så billigt. Resekassan är inte slut ännu, men utrymmet är så…Vi är galet nöjda. Hoppas bara allt kommer hem och kan packas upp också. Vi har ju varit med om att bli av med saker ur väskorna på vägen.

Come together= Oceaner av tid tillsammans. Enormt värdefullt. Massor av skratt, sjuka incidenter, lite rastlöshet, irritation och hemlängtan. Härligt att inte ha vardagens alla krav och tidsangivelser att leva efter. Nu har det blivit leva efter behov och önskemål och det älskar jag.

Träning= TB har skött sin vila (beordrad av sin ömma moder) och sedan sitt träningsupplägg med bravur. Rektorskans träning har haft bra kontinuitet och kroppen har svarat fint. Det blev en veckas vila pga urballad mage annars så…..Nu blir det några vilodagar när vi reser hemåt och sedan drar jag igång på hemmaplan. Längtar!

Att resa mer än vi 4= Ja, det är inte svårt att ha svärmor med sig – vi är vana att kampera ihop och vi har båda parter våra behov av egentid. Att dessutom kunna hjälpas åt med alla göromål underlättar ju. Vi har ju prövat båda delar, resa själva och ihop med annan familj, och det har båda sina fördelar och nackdelar. Jag tror farmor har saknat farfar en hel del – en annan gång kanske han vill följa med. Nästa gång är det ställt utom allt tvivel att TB behöver någon kompis/jämnårig och lättast är ju förstås att resa med en annan familj då. Då kan man göra saker ihop i olika konstellationer, men också varje familj för sig utan att någon ska få dåligt samvete. Ibland behöver man ju bara få vara i sin egen lilla familj.

Ja, som ni säkert förstår är oddsen alltså höga för att vi återvänder. Det känns som en ynnerst. Nu ska jag deppa en liten stund eftersom jag under kvällen har sagt adjö till två par gamla trotjänare – älskade Nike Shox och mina fina sjöstjärnesandaletter. Dessa är nu begravda här på CC och jag har sjungit både ”Tryggare kan ingen vara” och ”Blott en dag”. Att vissa relationer har tidigt bästföredatum det är jag den första att bejaka…..Ändå, ni kommer att fattas mig.

På återhörande go vänner, nu tar jag mig ett nattadopp till. Underbart mysigt att glida fram i en ljussatt pool medan mörkret omger en. Älskar den känslan….Kram Mia

 

 

2 thoughts on “Man ska sluta när man är på topp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *