Andra Andningen

” Stockholm Maraton har hittills klarat sig från dödsfall men när startskottet går för det 35:e loppet ställs allt på ända. Det är den 1 juni men det är kallare än på julafton och löparna vid starten är utrustade med paraplyer och sopsäckar för att skydda sig mot regnet. Precis utanför stadion faller en man ihop och förs till sjukvårdstältet men hans liv år inte att rädda. Kriminalpolisen Emma Sköld är ledig den här dagen och finns på plats för att heja på sin syster Josefin. När Emma är vid Rålambshovsparken har en livlös kvinna precis påträffats vid vattnet och Emma rycker in. Det är ingen tvekan om att kvinnan har bragts om livet. Kan det befinna sig en mördare bland löparna?”

Tänkte passa på att skicka ett boktips över Atlanten. ”Andra Andningen” av Sofie Sarenbrant  är en precis perfekt deckare med en oväntad och smart spelplan. Sannerligen svår att lägga ifrån sig och inte sällan kryper den innanför skinnet på en. Det måste tillstås att vissa löprundor de senaste dagarna har känts lite kymiga. Hua! Och har ni inte läst hennes tidigare böcker så bör ni genast köpa/låna dem – Vecka 36, Istället för dig och Vila i frid. Helt klart läsvärda.

Dagen inleddes med en löprunda på 40 minuter och det var tungt. Lite stiff i benen och andningen var definitivt inte den andra, om jag säger så. Men himla skönt efteråt – som alltid. Långfrulle och sedan packade vi bilen för en dag ute på Marco Island. Vackert, lagom mycket moln och ett smaragdgrönt vatten. Underbart mysigt!

Efter lite dusch och trix på hemmaplan drog vi till Bubba´s Roadhouse för lite käk. Och kanske var detta det bästa vi ätit någonsin i Florida. Nötter och en öl samt sallad och cornbread till att börja med. Vis av en viss erfarenhet nu borde vi ha låtit bli det där….

Idag valde vi ett annat upplägg för matbeställningen, nämligen att vi beställer olika saker och sätter tallrikarna mitt på bordet och splittar. På så vis får man så mycket fler smaker, inte mer mat ty det behövs då rakt inte. Snacka om raggarportioner alltså….Till förrätt blev det Chicken Quesadilla samt Schrimp Jammers (fritterade fyllda scampi med cheddarcheese och jalapeño). Lovely!

Varmrätterna bestod av Texas Steak salad, Ribs and chicken samt Gulf schrimp platte. OMG….gissa om det blev någon mat över till lilla doggybagen? Morgondagens festliga mackor till lunch är räddade….

Det bästa med Bubba´s var nog ändå enligt Gabriel att man fick rita på bordet. Och slänga jordnötsskalen på golvet. Han valde att göra ett bläckfiskkonstverk.

Något mätta blev vi….Rätt trötta också efter en dag i solen. Inte ens det sista i glasen/flaskorna orkade vi få i oss. Sorry! Hit återvänder vi gärna….

Nu är kvällsdoppet avklarat i poolen och rektorskan hänger i loungen. 28 grader varmt ute och klockan är väl straxt 20.00 Efter en knapp vecka på plats har vi livsmässigt helt klart kommit in i andra andingen här och vi trivs enormt bra. Tur att det är 4 veckor kvar då….

Kram Mia

4 thoughts on “Andra Andningen

 1. Det är det som är det härliga med longstay när första veckan har gått och man hittat sina favoriter så har man tid att besöka dem igen 🙂
  En vecka går fort !
  4 veckor kvar , helt Lovely vännen 🙂
  Läste precis ut Andra Andningen och visst är Sofie Sarenbrants böcker härlig sommarläsning.
  Vad blir det härnäst?? Tipsa gärna !
  Maten är ju kanon , vattnas i munnen och jag som precis stigit upp 🙂
  Ha en underbar semesterupplevelse.
  Kram kram

  • Det är perfekt vännen. Jag tror att jag kommer att välja Cecilia Aherns bok, men jag är lite inne på ”Sommarhuset” av Anna Jansson också. Har 6 böcker liggandes här så…..
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *