Rektorskan goes Arga snickaren

Ibland kan det köra ihop sig duktigt för rektorskan och inte sällan har det att göra med något a. tekniskt    b. praktiskt     eller c. logiskt.     Fredagens intensiva jobbedag följdes upp med tidig hemgång och så lite hemmatrix. Plocka in handlingsvaror, plocka undan grejor och så dammsuga. Och det var vid det absolut sista momentet hon gick bet. Utav någon märklig outgrundlig anledning for mobilsladden in i dammsugarmunstycket och kilade sig fast duktigt. Houston, we have a problem. Mayday! Mayday!

Världens bästa TB dök upp till situationens räddning. Räddningsaktionen föregicks nämligen av en liten uppvisning av rektorskan, vilken skulle kunna rymmas inom spektrat ilska och aggression. Så till den grad att han den ärlige unge mannen i vårt hem (läs den ibland mycket retfulle och rättframme 7-åringen) meddelade att hans ”mami uppträdde ungefär som mannen på TV som egentligen ska bygga något men som mest springer runt och kastar saker och skäller på folk”. Så pass…..Det uttalandet lättade ju sannerligen upp stämningen – faktiskt en riktigt härlig isbrytare. Prova gärna……Eller inte!

Nåväl, finaste TB visade sina skills med pannlampa och skruvmejsel och voíla. Vips kunde mami fortsätta med sin älskade hobby, nämligen hushållsarbete. Därmed var fredagsstämningen plötsligen räddad och båda barnen har blivit belagda med munkavle inför deras ömma faders hemkomst från golfbanan snart. Då vankas det grillning och ikväll kör vi på temat ”flipping burger”. Här preppar var och en sin favorit och sedan njuter vi av dessa tillsammans med nyfrittade pommes, majjo och lite tilltugg. Jag gissar på högrevsburgare till maken, nötfärs till TB och en hemgjord laxburgare till mami. Mums! Och imorgon har vi sovmorgon – tjalalalala….Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *