Flera nyanser och aspekter av gult

”Gult som solsken. Guld som guld. Vi har hela ängen full. Av sommarblommor som står och nickar. Vårt sommargolv har fått gula prickar.” Ungefär sådär stod det att läsa i Majas alfabet och jag bara älskar benämningen sommargolv. Lovely!

Solen, mina vänner, solen. Stort och gult och runt och vackert. Solen har strålat på oss idag, denna lillördag i maj. Och när jag tog en kort eftermiddagspromenix passerade jag dessutom rapsfältet i början av vår väg. Så enormt vackert – Skånelandskänsla! För att inte tala om hur gott ett rapsfält som badar i solsken doftar.

Blå himmel, spirande grönska och så solen. Massor av blommor och träd som är på väg att fullständigt explodera ut i sin sommarkostym. Och så havet förstås. Vackert glittrande, lätt vågigt. Idag njöt jag mer än någonsin av min promenad. Upplevde allt sådär extra starkt. En tillvaro så vackert fridfull att jag nästan blev religiös på kuppen. Kontrasten mot måndagens totala break down är obeskrivbar. Efter en sömnlös natt mot tisdagen och en tidig morgon för meditation på bryggan hade jag tagit ut ny kompassriktning. Ett avgörande samtal senare släppte jag tagit om det jag ändå inte kan påverka och valde återigen att andas från djupt nere i magen. Natten till idag tror jag att jag har varit i det närmaste medvetslös. Bearbeta, agera och sedan släppa taget – det är vägen.

Onsdag kväll och TB är och lirar fotbollsmatch. Vinden har tyvärr vänt och det har blåst upp. Stora mörka moln tornar upp sig. Och plötsligt känns det inte alls lika lockande att fara på fotboll. Kanske blir det fotbollshäng i soffan istället…..Imorgon är det torsdag och en ny skolcool hemlis presenteras. Jag ska berätta om härliga entreprenöriella förmågor och vad det där kan vara i skolans värld. Spännande va? I övrigt måste jag också bara meddela att jag absolut inte är någon gul tjej. Äger nog faktiskt knappt ett plagg i den färgen – bortsett från mina Sverigekläder förstås. Och så svart/gula AIK-dressen.  Och just idag möter AIK Djurgården. Enormt spännande….

Kram Mia

6 thoughts on “Flera nyanser och aspekter av gult

 1. Underbara bilder 🙂 så vackert du har det omkring dig.
  Köpte mitt första gula klädesplagg idag , ett träningslinne !
  Såg även en så läcker gul klänning så kanske det blir lite mer gult i garderoben framöver .
  Tack för att du piggade upp denna gråa dag med härliga bilder och kloka ord.
  Ha en fin lillördag . Kram kram

  • Tack, ja vi bor väldigt vackert. Har sett fina gula kläder men det är inte en färg som funkar på mig. Tyvärr. Hoppas ni haft bättre väder idag vännen….Kram Mia

 2. Haha, vad roligt att du också skriver om gult idag:) I naturen så tycker jag också att det är underbart. Men när det är inomhus, på väggarna, allihop. Då är det inte lika underbart.
  Ha det bäst!
  Kram
  Rebecca

  • Ja, vilket sammanträffande. Men jag gillar inte heller gult inomhus – bara sol och blommor.Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *