Nominerad till tjejplanet

Någon väldigt omtänksam människa hade valt att nominera rektorskan till Mix Megapols berömda tjejplan, som mycket snart lämnar gamla Sverige för en vecka på Playitas. Ett helt fantastiskt ställe har jag förstås (bästisMaria brukar ta familjen med sig dit på träningssemester) och säkert en upplevelse för livet. Och som jag önskar att jag hade tyckt att det där hade varit något för mig. Något avkopplande, avstressande, livsinvesterande. Men ni som känner rektorskan vet att hon är en knepig figur. Ni vet att det värsta hon vet är att behöva sova borta. Ni vet att hon nästintill gör sig ovän med hela sin familj innan de alla kommer iväg på utflykter (med övernattning) av olika slag. Och ni vet, ni vet att det hon eftersträvar mest av allt är flyt i tillvaron. Rektorskan åker inte på resor med tjejgänget. Inga träningsläger eller shoppingresor. Helst varken kurser eller utbildningar. Och trots att spa är ljuvligt är det inget som lockar. Särskilt inte om jag måste göra det utan min familj. Jag vill helt enkelt inte. Jag mår inte bra varken före eller under tiden – förmodligen inte heller efteråt. Rektorskan är en hemmakatt. Men hon respekterar förstås dem som gärna vill resa, komma bort eller bara andas lite. Och inte sällan skickar jag maken på diverse olika golfutflykter med övernattningar. I det perspektivet måste jag vara den mest lyckligt lottade av människor som har en man med kompisar (Jena och ”Las Vegas”) som gärna reser med honom. Så vem det nu än var som nominerade mig: Från djupet av mitt hjärta: Tack snälla för att du tyckte att jag var värd just en stund för mig själv. Det värmer att någon tänkte just på mig. Men den största vinsten av alla var för mig igår då de meddelade den sista vinnaren. Ett stort puh, liksom! Har gått som på nålar och knappt vågat svara i telefon den senaste tiden. I synnerhet inte klockan 06.45, 11.45 och 16.45. När jag utbringade en skål igårkväll för detta, skrattade TB gott och sa: ”Hade varit coolt att höra dig tacka nej i direktsändning, morsan. Du hade nog blivit historisk på något sätt.” Tja, själv hade jag nog varken känt mig cool eller historisk, mest otacksam skulle jag tro – men inte desto mindre hade jag just tackat nej i direktsändning. That´s me!

Lördagen har nått eftermiddag och idag har vi haft en världsmysig lördag. Liten sovmorgon (07.10) och sedan morgonpromenad med Milou. Klockan 9.00 intog vi Svettpärlans gård för fix och trix. Underbart gott gäng av elever (mest åk 8 och 9), härliga föräldrar och några dito ur personalen. Vi har skyfflat ut 350 skottkärror sand på vår motorikbana, det har slipats och oljats, byggts grillplats och nytt vindskydd till altanen, fotbollsplaner och gångar har sopats, löv räfsats undan och lekstugan har fått ny entré. Och mitt i allt detta broder Lasse som den bästa av arbetsledare. Våra eminenta kockar har bjudit på förmiddagsfika och en het Gulaschsoppelunch. Samvaro när det är som bäst. Tack alla som dök upp idag – tillsammans är vi oslagbara!

Nu har våra oslagbart mysiga lånevovvar Axel och Elsa kommit till oss. Och av deras matte och husse fick vi presentkort på Intersport till grabbarna och de vackraste av rosor till oss. Tusen tack! Gabriel och Axel spelar förstås en variant av fotboll, Elsa ligger i makens knä vid datorn. Själv tänker jag snart börja preppa för lite grillade nötfärsburgare med härliga tillbehör som knaperstekt bacon, krispsallad, majjo, frittade lökringar och Jalapenopoppers, pommes och förstås lite nachos. Ikväll tror jag kroppen kräver soffhäng för hela slanten. Kram Mia

3 thoughts on “Nominerad till tjejplanet

  1. Men va?!?! Playitas är uuuuunderbart! Har varit där 3 gånger och i april nästa år blir det en fjärde gång! Jag har inte heller kunnat tänka mig att resa utan familjen och sover alltid dåligt när jag sover borta (eller när maken sover borta) men nä, det är såååå värt det. Jag var också nominerad men tyvärr fick jag ingen plats.

    • Tror jag hade älskat det, men jag är inte redo för resor själv ännu. Det bara är så…Kanske kommer det en tid i livet, eller också är och förblir jag en hemmakatt.
      Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *