Vaktombyte lite all over the place

Hej Söndag! Vaknade urtidigt (hur ska det bli då jag blir panschis?) och bara njöt av tystnad, sol och fågelkvitter. Smög sedan upp för en stund i läsfåtöljen, innan jag drog igång en städning av huset. Klockan 9.30 for vi iväg för matchsamling (TB) och fotbollsträning (GB) – för deras ömma moder innebar det där en stund i löpspåret, närmare, bestämt 75 minuters löpning Rödeby Runt. Som en härlig vandring i minnenas kvarter – nostalgi och känslor. Bara jag och mina ben. Och en kropp som svarade med bravur. Lätt och ledigt, inga krämpor idag. Nästan oförskämt lyxigt!  Lite sena, men ändå en bra stund för oss att kolla in TB´s seriepremiär och fikakorgen var förstås med. Något blåsigt, men sol och blå himmel måste ju ändå premieras. Härlig avkoppling och matchen slutade 1-0 till Rödeby. Bra jobbat grabbar. Härlig kämparglöd och lagkänsla – det gör mig så lycklig att jag nästan får ståpäls.

Vid hemkomsten tog TB fortsatt tag i en gigantisk svenskuppgift och GB fortsatte sitt fotbollsspelande i trädgården – maken började preppa för söndagsmiddagen och rektorskan tog sig an lite trädgårdsarbete. Puh, men jag vet att jag kommer att gilla de slappa dagarna av njutning då allt är klart. Vaktombytet påbörjades förresten redan igår. Från en mycket kal altan, till en mer uppmöblerad sådan och därmed kan vi anse oss som redo för utelivssäsongen. Härligt! Inomhus handlade de förstås om kläder, skor och gardiner. Från de vintriga långgardinerna till lite mer skira vårfönster. Nice!

Tyvärr upptäckte jag att vintern hade gått hårt åt mina små sommarälsklingar. Jag packeterar alltid mina säsongsskor i kartonger och har fram till nu haft dem i garaget. Kommer inte att ske mer. Har upplyst maken om att det måste byggas om inne för mina skor, ty mössen hade i vinter ätit sönder inte mindre än 8 par av mina älsklingar. Grrrr….Man kan säga att rektorskan hade en liten uppvisningen i känslospektrat  kategori: ”mindre glad” då detta uppdagades igår. Ett gigantiskt i-landsproblem, ändå…..sorgen ligger som en tung slöja över mig. Och trots att maken lovat mig en extra resväska och shopping ”en masse”  i Florida i sommar så har jag svårt att glömma dem som nu gått för att icke mer sitta på mina fötter. Det blir begravning i veckan…..

Även jackgarderoberna har fixats till och maken har låtit meddela att jag inte bör utöka min sådan – 27 vårjackor/kappor bör absolut anses som fullt tillräckligt. Om detta har vi inte pratat färdigt. Övriga klädgarderober är också tillfixade – tjocketröjor, koftor och svarta spektrat bort och hej skira sommarblusen, blommiga klänningen och mina vita små älsklingsbrallor. De sistnämnda måste dock bida sin tid lite då mor Anita inte tillåter vita underdelar förrän efter den 1 maj (ej heller efter 30/8). Jag är en högst lydig flicka, som ni vet….

Vintriga små älsklingar som numera ska få bo inne i huset, även om mössen väl knappast lever av sådant under sommarhalvåret. Jag tar inga risker…

Min ena Ballerinahylla. Gillar egentligen inte platta skor så mycket, men de har ju också ett existensberättigande i min garderob så….Två hyllor får dock räcka. och jag blandar upp med några små klackarskor också.

Så här såg det ut på min lilla runda idag. Är det vackert eller är det vackert? Just asking….

Ombyte förnöjer – vaktombytet kan benämnas som färdigt för nu. Och jag är glad. Förväntansfull. Och redo för min mer aktiva säsong. I veckan tar vi fram cyklarna och skurar dessa – ser fram emot små cykelutflykter, mycket altanhäng och den öppna altandörrarnas tid. Välkommen kära vår (och för all del gärna sommar väldigt snart….)! Ny vecka med galet många möten står för dörren. En dag i taget och så andas från långt nere i magen. Det blir säkert bra….Kram Mia

 

 

 

6 thoughts on “Vaktombyte lite all over the place

 1. Vilken magisk bild! Supervacker! Och fy så tråkigt med möss som äter skor!!!! Jag hade också blivit skitförbannad #@% Ja, i år blir det inga trädgårdsförberedelser för oss, lite konstigt (eller ja, mycket faktiskt….)
  Stor kram till dig!
  Rebecca

  • Det var nästan en magisk upplevelse – trots att jag var i en löputrustning. Förstår att det känns konstigt, men å så gott att snart vara iväg va? Kram Mia

 2. Ååååh vilken vacker miljö! På den där bron skulle jag vilja sitta och svänga med benen och äta en glass…

  Näe, fy! Vilka elaka möss ni har! Att ge sig på skolådorna!!! Men att köpa nya (med makens uppmuntran) är ju inte så dumt i och för sig 😉

  Kram/
  Fina Frun

  • Mmmmmm ja….tänk vad mysigt! Ser framför mig grönska och vitsippor och lite go sol. Hoppas det kommer mycket snart. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *