Vindskydd vs Väderkvarnar

Ett gammalt talesätt lyder ungefär såhär: ”När det blåser snålt bygger en del vindskydd medan andra bygger väderkvarnar”. Kunde inte sagt det bättre själv faktiskt. Det är så tydligt att vi människor väljer att möta de faktum vi ställs inför på så väldigt många olika sätt. Idag mer tydligt än någonsin för rektorskan. Att få de människor jag är satt att leda att möta varandra med ömsesidig välvilja och respekt, är för mig en prioriterad uppgift. Jag brinner för det mellanmänskliga relationsarbetet och jag tror att man genom kommunikation kan nå oanade höjder. För mig är kommunikation ibland monolog, ibland dialog. Kommunikation som i kommunicerandet av vad som gäller, med förklaringar, motiveringar eller exempel om så behöves. Dock sällan eller inte alls likställt med korta kommandon. Jag tror på rak, tydlig och ärlig kommunikation – ett samarbete för att nå önskvärda mål och beteenden.

Och jag är så evinnerligt tacksam över att det finns människor som stöttar och feedbackar vårt/mitt arbete. Detta mail fick jag idag och det gjorde min dag-helt klart. Tack finaste H!

”Hej fina fina Mia samt alla andra underbara pedagoger på Svettpärlan!

Ledsen – ja!

Berörd – ja!

Tacksam – ja!

 

Ledsen, för att det är en problematik som tyvärr existerar allt för ofta inom både skolans och samhället värld.

Berörd, ja, det handlar om våra barn och hur de väljer att vara med/mot varandra.

Tacksam, absolut för att jag vet att barn, vi föräldrar och pedagoger tillsammans kan lösa detta. Jag är så glad över att ni är så perceptiva och fångar de indikationer om utanförskap som florerar.”

Definitivt ett exempel på en sann väderkvarnsbyggare. Två jobbedagar gjorda, två kvar till påsklov. Jag har galet mycket att göra på jobbet och hemma kämpar jag med flytet för att få vardagen att gå ihop med alla träningar/körningar/mattider/motion/jobb som måste fixas etc etc etc. Men ljuset har nått oss och solen har strålat på oss i dagarna två. Snön smälter undan allt mer och fåglarna kvittrar ikapp. Måtte det vara våren som är på ingång…. Kram Mia

2 thoughts on “Vindskydd vs Väderkvarnar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *