Återtåget…..

….går inte så snabbt, men ännu så länge dock på rätt håll. Och jag är ju den otåliga typen så jag vill ju liksom bli bra bums. Små steg framåt, några tuggor och lite sipp dryck – för jag är ju rädd. Jaså, du hade glömt det…..Jag är ju Fröken Livrädd och det innebär att jag tar det väldigt försiktigt med mat och dryck efter en magsjuka. Vem vill ha ett återfall liksom? Att idag dock kunna hämta fisk, sås och potatis, grönsaker, iskallt vatten och en macka till lunch kändes som världens ynnerst. Skulle nog till och med kunna kategorisera mitt ätande som ”god aptit”. Till skillnad från gårkvällens skräckupplevelse till matlagning, då jag ville både kräkas och svimma om vartannat. Överlevde, men det var knappt mer.

Kliven framåt är fortfarande på något darriga ben, varför fysisk aktivitet och kilometerjakten är okända begrepp i dessa dagar. Att bästisMaria dessutom har halsont i Sälen gör inte vårt samlande bättre denna vecka. Tur att vi har Lasse som envetet kämpar på. Imorgon ska jag försöka mig på en lätt promenad – det är mitt mål. En viktig etapp i återtåget var dagens storhandling som gick utan missöden eller kväljningar. Nu har vi massa gott och roligt i skåp, kyl och frys igen. Det bådar därmed gott för de kommande dagarna.

 

Lillördagen bjuder på lugn hemmakväll för familjen Happyvardag. Rare moment nuförtiden, varför det gäller att passa på. Igår var Gabriel hos tandis och plastade två tänder – en liten pärs för en räddhågsen kille. Men han kämpade tappert och när paniken nästan tog överhand kunde vi ändå prata med honom och få göra allt färdigt. Snacka om att flytta gränser….Och när man är färdig får man ju ”tatureringar” som GB säger. Inte en favorit för mamman, men för att kanske möjligen eliminera risken för senare i livet så får han leva ut det där nu. Ikväll tänder jag det fina ljuset i en kärleksljusstake som Allra Käresta Syster gav mig igår. Egentligen borde hon fått den största gåvan som i dagens villevalla på jobbet torkade spyor (inte mina, men väl sjuka elevers) så att det stod härliga till, medan Fröken Livrädd febrilt spritade sig lite här och var. Thank´s Sis, du är verkligen en klippa. Nu håller vi lillördag, kram på er go vänner…

 

7 thoughts on “Återtåget…..

 1. Men nu är du snart helt återställd och i morgon är det torsdag 🙂 Kan ju inte bli bättre! Detta med dignande kyl, frys och skafferi…..

  Vill ni ha helggäster ;-)?

  • JA!!!!!!Komsikomsi. Fasen vad vi hade kunnat äta och dricka och prata och skratta. Läste just ditt inlägg högt för make och TB – alla gapskrattade och sen sjöng vi mina sånger. En till synes helt normal familj en helt vanlig lillördag i januari. Underbart! Kram

  • Tack Diana….Det gör jag. Åt en god räksallad igårkväll med ostmacka. Det landade fint i lilla magen. Kram och ha en fin dag

 2. Såååå skönt att du mår bättre Mia! Det lät verkligen oroande. Vilken underbar syster du har! Att få ett kärleksljus bara sådär. Funderar på om jag inte skulle komma och fika med dig en dag på skolan nästa vecka, om jag får lov?
  Kram!

 3. Kärleksljuset är underbart 🙂
  Hoppas du är på benen och får komma ut i lite frisk luft idag.
  Skynda långsamt vännen och imorgon är vi inne i februari 🙂
  Kram !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *