Att leva varje minut

Idag ljuder en sång inuti mitt huvud, som om den stod på ständig repeat. ”Livet är här, livet är nu. Och allt vi gör just nu är minnen som aldrig suddas ut. Bilder i svart, bilder i vitt. Och minnen som är målade av värmen…..” Minns ni den? Kommer från filmen G. Underbar! Eva Dahlgrens ”Drömmar av guld”. En av alla de där väckarklockorna som borde göra oss alla lite mindre upprörda över världsliga ting. De där väckarklockorna som tyvärr så brutalt påminner oss om att förändringar i liv och leverne oftare är av negativ natur än positiv. Sjukdomar, olyckor och uppbrott, tragik, förlust och ond bråd död. Tunga besked, ledsamhet, förlamande sorg.

Hur lever vi egentligen? Tar vi verkligen vara på livet och dess möjligheter, ser motgångar som utmaningar och rycker lite på axlarna åt världsliga ting? Inser vi vår begränsning i vad vi verkligen kan påverka och riktar energin ditåt? Samlar vi minnen? Lever vi varje minut? Ser vi det vackra och ljusa hos människor? Ödslar vi med kärlek, omtanke och gemenskap? Bejakar vi att livet är här och nu, att livet är ganska kort och att det definitivt inte går i repris?

Så Du, ja just Du…..Om du känner för att ge dig ut på en träningsrunda – gör det! Om du sitter och suktar efter en semla – ät den! Om du saknar någons värme och närhet – sök den! Strunta blankt i det du inbillar dig att du ”borde” göra, bara för att du funderar på vad andra tycker och tänker! Gör det som känns sant för dig! Sluta jaga livet och det du tror du ska uppnå ”sen”. Var snäll mot dig själv. Skjut inte upp till morgondagen, det du kan njuta av idag. Och lev för guds skull människa. Lev och njut och skapa vackra minnen.

Härliga fredagkväll med familjen blev till en god natts sömn och sovmorgon. Medan maken skjutsade TB till lördagskneget, gav jag mig själv ett väldigt tvivelaktigt uppdrag kopplat till vår hemmaekonomi. BästisMarias revisor till make tyckte att jag var lite väl överambitiös. Nåväl, rektorskan och tillika hemmaekonomen skjuter inte upp saker. Flera timmar senare har jag återtagit kontrollen över pärmar, papper, konton och dess siffror. Dessutom har jag flyttat mina gränser något….Nu är TB och tränar, vi andra har brasmys. Till kvällen har jag preppat fyllda kycklingroullader, vilka ska serveras tillsammans med en krämig potatisgratäng, knaperstekt bacon och lite salviasky samt förstås en Caprese. Till detta socialiserar vi lika förstås med Mr Tommassi (ja, vi vuxna förstås. Kidsen får njuta den sista julmusten). Ikväll kramar jag lite extra på min familj, njuter av att vara tillsammans och lider med dem som just nu dealar med tunga besked, sjukdomar och andra hemskheter.

Kram Mia

3 thoughts on “Att leva varje minut

  1. Hänger på första delen av din betraktelse.
    ” Kiss slowly, laugh insanely, live truly and forgive quickly.”

    Det är så tydligt att de existentiella frågorna blir fler och mer frekventa med åldern. Glädje, smärta, ro, ångest och stunder av lycka är väl ingredienserna i drinken Livet och jag tänker dricka den till sista droppen. Kram Lillkusinen!

  2. Bästa Storkuinen….. Jag är på. Så måste livet gå. Det blir så tydligt är man möter andras livsvärld. Typ dagligen, men just i detta nu synnerligen. Jag har en tung måndag framför mig…… Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *