Fryser man om huvudet….

…..så fryser man visst om hela kroppen (det kan ha varit fötterna också) säger mor Anita. Och lydig som man är (43 år gammal) så gör man ju som mor sin säger. Man sätter på sig mössa. Åtminstone om man är just lydig, ty med liten Gabriel går vi fortfarande diskussionsrond varje dag angående överdragsbyxor, mössa och vantar. Och varje dag frågar han samma sak: Varför bor vi inte i Florida jämt? På just den frågan finns det endast ett svar från hans ömma moder: Det undrar jag också. Särskilt idag undrar jag det då termometern visade minus 19 grader imorse (minus 15 på dagen och friluftsdag i vår slalombacke för våra elever). Men hallå!!!!!Om man vill deala med den typen av temperaturer så bosätter man sig inte i Blekinge. Å andra sidan borde vi inte bo här eftersom vi alltid vill ha plus 25 så……

Bilden föreställer goa kollegor på jobbet – Nettan, Fredde och Irre. Tappra själar på vinteridrottsdag. Maken bor numera bokstavligen i sin nya mössa, som till vardags går under epitetet björnf….. Ledsen, kan inte uttrycka den typen av ord varken i tal eller skrift men våra elever har talat om att den heter så. Själv valde jag idag min pälsmössa och förvandlades som genom ett trollslag till ”Irina” – pälsmössa och höga stövlar i kombo ger mig just den alternativa identiteten. Enbart höga stövlar så blir det ”Helga”. Kärt barn har många namn, eller…..

Nu håller vi verkligen fredag. TB är supernöjd med en vikande förkylning och att han idag verkligen fyndat fotbollsskor (that´s my boy) medan vi andra shoppade mysmat till helgen. En iskall lång promenad på 9 km och så en varm dusch, innan jag parkerade vid braskaminen. Nu puttrar thaisoppan på spisen, reijerna är nypillede och buffén förberedd. Vinet dekanterat och bordets dukning gjord signerad Mr Gabriel. Ikväll blir det På Spåret (så himla ”medelålders” som TB så himla snällt uttryckte det) för paranteserna och Gladiatorerna för kidsen. Härliga helg välkommen!

BTW….TB valde minus mössa idag och det jag konstant tänkt på idag är namnet på makens mössa. Just det namnet framkallar så väldigt konstiga bilder för mitt inre…..Hahahaha….

Kram Mia

8 thoughts on “Fryser man om huvudet….

  • Lite mildare idag, men sol och värme känns låååångt borta. Typ avresa sommarsemester den 25/6. Men mössorna höll oss ganska varma idag…mysigt! Kram Mia

 1. Så mysigt efter en kall promenad att värma upp sig både med mat och brasa. Det gillar jag 🙂
  Här kör vi varma vinterskor , mössa underställ och Fleece tröja på killarna som tycker att de är varma och goa , så som de springer och rör sig ute håller de sig varma.
  En mamma i skolan kommenterade att det ser ju ut som om man inte har råd att köpa vinterkläder till barnen när de inte har overall eller täckjacka!!!
  Slag i magen för en sekund sedan skrattade jag gått åt alla fördomar och påmindes om Uppdragsgransknings avsnitt om barnfattigdomen i Sverige.
  Allt kan ju tolkas på sitt sätt!
  Sedan skämdes jag över alla vinterkläder vi har liggandes hemma , så nu blir det rens när det inte används.
  Overall och termokläder i snöhögar/lek men vi har ju inget här i Göteborg mer än kyla och centimeter vit is mark.
  Men varmare breddgrader hade passat oss bättre 🙂
  Ha en skön helg!
  Kram

  • Underbar idé med utrensning. Jag försöker bidra så gott jag kan. Här har vi ganska rejält med snö ännu….Hoppas ni har det skönt vännen…Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *