Smakparty del 3

Dags för ett nytt litet smakparty i munnen och ett efterföljande tips till er alla. Jag har aldrig närt några drömmar om att resa till Thailand. Förvisso verkar det både vackert och ganska solsäkert, för att inte tala om den ljuvliga maten men….Jag har ju min läggning åt det amerikanska hållet och även om det inte planeras för någon Floridatripp under 2013, så blir det med all säkerhet inte Thailand. Så långt är vi överrens i alla fall….

Att äta thaimat gillar vi dock mycket i Happyvardag och igårkväll hämtades det hem godsaker från den lokala restaurangen ”Royal Thai”. Smakade mumma! Något annat som smakade mumma var makens kräftstjärtsröra á la thai. Underbart sötstarksyrlig – vilken kombo. Och urenkel att göra….Du behöver:

en burk kräftstjärtar, purjolök, vitlök, kryddor och Lingham´s (se bild. Den är köpt på Citygross)

Häll av kräftstjärtarna och skölj av i lite vatten. Finhacka purjolök och skala en vitlök (en solo). Häll kräftstjärna i en skål och krydda med önskad krydda. Vi använder cayennepeppar, lite curry, spiskummin och citronpeppar. Häll över purjolöken och häll på ca 1/2 till 1 dl Lingham´s. Pressa i vitlöken och rör runt. Ställ kallt en stund och servera till en krispig sallad, på en bruschetta eller en toast. Underbar glöd!

Intensiv måndag är till ända. Föräldrasamtal på morgonen, lite snabbplanering och debrief av olika slag samt sedan en utkörning av mat till åk 6-7 som var på Novemberspelen. Lunch, fler samtal, kopiering och sista handen vid planeringen av vårt möte onsdag kväll. Hem och där tog allt vanligt vid….packa upp väskor, hämta vid bussen, vika tvätt, slänga i en ny, påbörja middagsfixet och….Ingen rast och ingen ro. Mycket energi går åt till den uttagningsprocess som sker i fotbollen nu och jag nödgas nog att ta till en ”Soccermum says…mycket snart. På återhörande….Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *