Säg mig, var början man när man är mitt i…..

Har ni tänkt på vad svårt det är ibland? När man står där mitt i något och ska försöka ta sig vidare. Ibland är det oerhört enkelt, på gränsen till självklart. Och ibland, ibland är det så enormt förvirrande att man näst intill blir paralyserad.

Så här mitt i livet känns så väldigt mycket som ….hrm….just mitt i livet. Vi står djupt rotade i liv och leverne, traditioner och egenheter och en hel massa prylar. Det mesta känns tryggt och härligt, varför tanken på annat, nytt eller på annorlunda sätt känns ganska främmande. För mig! Maken verkar ha mycket enklare att ta sig an dessa tankar, medan jag försöker värja mig. Två ganska olika sätt att ta sig an tillvaron….

Idag kom svärmor över med arvegods från ”farmor” Margit. En mycket vacker glasservis! Den kommer att vara en fröjd att få duka med till bjudningar av olika slag. Men rubriken blev väldigt påtaglig just idag. Var i herrans namn börjar man när man är mitt i? Ty glasen i all ära, men plats till dem det fanns det då rakt inte. Jag försökte snyggt påtala för maken att det finns underbart härliga vitrinskåp på Mio, men han verkade inte alls intresserad måste jag tillstå. Så det enda alternativ som kvarstod (och ni ska veta att jag verkligen sökte med lykta och ljus efter alternativ) var att rensa ut och plocka om i alla köksskåp och nuvarande vitrin. Heldagsgöra, mina vänner…..är inte klar ännu. Och nu har jag liksom tappat fokus känns det som. Tänkte att en stund här vid datorn skulle pigga upp.

Ikväll blir det en lugn hemmakväll med Taxi 3-uppdrag. TB har avslutning med fotbollen i klubbstugan + på restaurang, vilket innebär en hämtning straxt innan midnatt skulle jag tro. Och det innebär i sin tur att ikväll njuter vi lite isvatten till lördagsmiddagen. Omväxling förnöjer ju, som det så himla käckt heter.

Kram Mia

8 thoughts on “Säg mig, var början man när man är mitt i…..

 1. Mitt i småbarns bubblan var nog det svåraste att ” ta sig ur” för det var så tryggt att stanna där .
  Men nu med två skolbarn är det en ny mitt i period som börjar med nya utmaningar.
  Åh, älskar glasservisen . Alltid så fräscht att duka med.
  Har även en förkärlek till att handdiska glas så de blänker 😉
  Hoppas du får en skön söndag vännen.
  Kram

  • Håller med vännen….Tycker att det är jobbigt med mitt i 6-åringen om man säger så. Älskar också gamla glas – så häftigt att duka med olika sorter tycker jag. Detsamma till dig sötnos
   Kram Mia

 2. Gud vad du är busy jämt tjejen. Det känns som jag bara lufsar fram i tillvaron (även om jag som person inte direkt lufsar utan speedar fram). Men jag tycker inte att jag jag gör något nyttigt på helgen alls mer än att ligga raklång på golvet och busar med kidsen… Det är i och för sig också rätt trevligt och medan jag gör det far min man runt och städar. Pust… 🙂

  Kram

  • Jag borde vara lite mer som du……Har en tendens att värdera andra saker istället frö bus och mys. Så heja dig vännen…
   Kram Mia

 3. Jag har också gamla fina glas från mormors släkt. Det är så roligt att duka med dem. Och jag känner hennes närvaro runt bordet…

  Men plats i skåpen förstår jag att det blir kris om! Men kanske en rensning kan vara skönt att få gjort?

  kram!

  • Det var skönt att resa söta du….5 pappåsar med skrot åkte till containern. Så nu är jag väldigt nöjd….
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *