In i dimman!

Kära finaste Vädergudar!

Det tillhör inte vanligheterna att jag åkallar er uppmärksamhet, men nu känner jag mig nödgad. På gränsen till desperat. Ni kanske anser att jag, med mina önskemål, bor på fel breddgrader och det må vara hänt. Men att marknadsföra Sverige genom de fantastiska årstidernas skiftningar är inte ok. Det där är inget annat än falsk marknadsföring. I över ett års tid har vi haft ett väldigt snarlikt väder. Det är hög tid att lyfta på den där grå, blöta och ganska illaluktande yllefilten. Den är tung! Den är depressiv! Och framförallt är den trist. Den för inget gott med sig.

Nu var det inte meningen att hota er, men jag känner att jag måste tala i klartext.  I flera år har vi väntat på den utlovade Ryssvärmen. Och har den kommit?Jag svarar själv: Nä, förstås inte. Ibland hotas det med Rysskylan och den har minsann varit på besök. Just nu tror jag minsann att vi har Ryssregnet i kombo med Lützens dimma. Det där är ingen bra kombo. Det blir liksom aldrig dag, i betydelsen ljust. Det är en ständig tripp in i dimman….en annan slags dimma. Dock måste jag tillstå att jag föredrar den andra sortens dimma före det här. Och vad är det med Ryssland egentligen? Vad är det för slags upphandling? Ni borde verkligen vända andra kinden till och blicka åt ett annat håll. Den där Medelhavsvärmen som grasserat under flera år skulle gärna kunna få komma på besök till gamla Sverige. Det är vi många som tycker.

Ja, det var väl allt för denna gång. Snälla, snälla, snälla förse oss med lite högt och klart och soligt höstväder. Låt sedan en lagom vinter komma på besök (försök inte beställa från det Arktiska hållet eller Nordpolen. Och för guds skull nämn inte Sibirien), innan en spirande vår får göra entre. Toppa hela verket med en hejdundra sommar á la Medelhavet. Då kan vi snacka årstidernas skiftningars charm.

Det var allt. Tack på förhand! Och Amen!

 

 

4 thoughts on “In i dimman!

  1. Du tar orden ur munnen på mig… Jag knäpper händerna och ber tillsammans med dig:) för tung är just vad den, den här grådassigheten! Längtar efter solen men också efter den vita snön som lyser upp. Just nu är det bara så in i nordens tråkigt!
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *