Det blev en dag på stranden!

Tid är tid som bara är tid. Något vi alla i realiteten har blivit rättvist lika tilldelade, men som i själva användandet skiljer sig markant åt. Visst är det spännande! Än mer spännande är fenomenet sommartid vs vintertid. Man kan undra om den som kom på det där har blivit lika rättvist tilldelad då vi talar om det som bör finnas på övre plan. Definitivt kan personen i fråga inte vid tidpunkten för detta beslut ha levt med småbarn i sin direkta närhet. När Gabriel var några år yngre än nu, vet jag att jag till och med dristade mig till att anse att personen i fråga borde ha stryk. Har man barn i tonåren och uppåt (och då upplyser TB mig om att det inte heter barn, utan ungdomar) – sorry, om man har ungdomar i tonåren stöter man sällan på samma problem. Ty problemen med omställningen från vintertid till sommartid eller tvärtom stavas SÖMNEN. Rutiner kring sömn och sovande har en relativt central plats i en barnfamilj (i alla fall har det varit så i vår i cirka 16 1/2 år nu) och när förändringar sker på detta plan, bör man utgå från att det kan bli rena rama vilda västern. Tonåring sover ju när och var och hur som helst, gärna jämt. Och är alltid trötta så….problem uppstår sällan.

Jag hade förträngt omställningen och förvirringen var total då jag steg upp vid 05.30 eller var hon 06.30? Ganska tidigt för en söndagsmorgon i vilket fall. Och nu är klockan 17 och skymningen har fallit. Vad värre är att lite Gabriel ser ut som ett vrak och det kommer att krävas en hel familj för att han inte ska somna innan 20.00. Annars kan det bli riktigt skoj framåt nattakröken. Hur mycket klockan då är? Egentligen vs urtavlan. Ja, ni fattar ju själva….Klart förvirrande  för en rutinneurotiker som jag.

Kall natt, vacker dag. Städning av hus, promenad med vovvar, fotboll med TB och hans lag. Utebus i trädgården, bära in ved och så tvätta. Frukost, lunch och fika. Och så en lång eftermiddag på stranden. Underbart mysigt i solsken och vindfritt. Massa roligt att göra på lekplatsen, pluppa stenar i havet och så gräva med maskinerna. Nu har vi landat inomhus. Brasan sprakar, potatisgratängen puttrar på spisen och cajunfläskfilén knastrar på grillen. Det luktar ljuvligt. I bakgrunden gör United 1-0 på Chelsea. Det är söndag. Och uppenbart är det också vintertid. Till och med klockan har bytt årstid. Gäsp…..

Kram på er go vänner….

6 thoughts on “Det blev en dag på stranden!

  1. Och jag tycker den där lilla timmen är så himla fantastiskt ljuvlig. Så lite skillnad men en sådan härlig känsla. Skumt… kan inte förklara ;-)!

    • Då säger jag grattis till dig vännen…..För det som funkar för en, det ska man inte be om ursäkt för.
      Kram Mia

  2. Cajunfläskfilé låter ljuvligt!!!! Och för oss som får så lite tid tillsammans så kändes den där extra timmen guld värd:) detta året har vi inte märkt något på barnen men tidigare om åren har jag också upplevt det problematiskt. Kramar Rebecca

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *