Väderspänning!

Gårkvällens hagel övergick inatt till minus 8 grader och iskyla. Hu! Vaknade till ett vintrigt landskap och på väg till morgontidningen i brevlådan kunde man höra frusna löv falla till marken. Ju mer det dagades desto mer blå blev himlen. Mitt på dagen fann vi oss vara i den vackraste av höstdagar – strålande sol, klarblå himmel, inte en vindpust. Färgglada löv, spegelblankt hav och frusna förvuxna grässtrån. Det är med spänning man ser fram emot vilket väder resten av helgen ska bjuda på…..

I USA lever många också med en spänning kring vädret. Stormen Sandy spås kunna bli värsta ovädret på länge och denna gång står inte Florida i fokus. Det gjorde det dock 2005 då vi skulle fira vår 5:e bröllopsdag på plats på Clearwater Beach. Orkanen Wilma drog i denna dag och ja, det var ganska kusligt. Vilka enorma naturkrafter alltså…..Sedan dess har vi valt vårsemester i vårt favvoland istället.

Idag har jag sysslat med jobbinläsning merparten av dagen. Vi har ju studiedagar nästa vecka och jag har läst in mig på det senaste i skolnyhetsväg samt som vanligt en hel massa lagtexter, paragrafer och förordningar. Lite finputs kring vad Elevhälsoteamet ska konferera kring och så inspirationssamlande. Skoj! Det är ganska enkelt när ens jobb också till mångt och mycket är ens hobby. Självklart har vi dock hunnit med långpromenad med inte mindre en tre snygga vovvar och så en hämtning av TB  på lördagskneget. Nu sprakar brasan och jag ska lägga mig framför och botanisera bland alla olästa tidningar och magasin. Lovely!

I dagens Aftonbladet låter första sidan oss veta: Nu drar Rysskylan in! Alltså vad är det med Ryssland igen. I tre somrar i rad har vi väntat på Ryssvärmen, utan att den har kommit. Nu ska man tydligen behöva vänta på Rysskylan också. Och den låter säkerligen inte vänta på sig. Grrrrr…..Tur man har veden väl instaplad sedan länge och mycket i både kyl och skafferi. Och så lite läsgodis på det. Me like!

Kram Mia

 

2 thoughts on “Väderspänning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *