När katten är borta….

(ja, det är alltså Mats som jag åsyftar)….då dansar råttan och hennes små möss på bordet. Hehehehe….Man får ju passa på liksom.

Råttan passade på att säkra hösten genom ett nyförvärv. Hembudat från Tradera och därmed ett riktigt fynd. Har lagt ut några krokar till med avslut inom 4 dagar. Jag tyckte nämligen att det hade blivit oroväckande mycket plats i mina skoskåp.Mycket nöjd är jag…för ett tag i alla fall.

För musbarnet nummer 2 blev det också ett nyförvärv. En innebandyklubba (vad hans ömma fader anser om den sporten bör ej nedtecknas, varför det lämpade sig väl med ett inköp just nu). Att börja på fritids har inneburit idel nya bekantskaper för Gabriel, personer likväl som ämnen och aktiviteter. Han riktigt bubblar och sprudlar. Det är häftigt att se. Vågar allt mer – kliver över tröskel efter tröskel.

Lägg därtill lite fotbollsspelande med släkten och nya appar (Förskoleväskan och Mattemums) till Ipaden. Och så omöblering. Som sagt…det gäller att passa på

Underbart skön helg har vi haft – fast vi saknar förstås Katten. Lördagen bjöd på jobb för TB och under tiden passade jag på att fixa mor och fars månatliga ekonomi. Härlig fika och så en innebandymatch mellan Gabriel och morfar (84 år ung….) Så härligt att se! På eftermiddagen for vi till Aspan för sommarstugehäng med hela klanen Mattson. Utebus, prestigefylld fotbollsmatch (Hanna var målhet. Körde diverse olika målgester – bland annat Usain Bolt) och så gofika på det.

Vaknade tidigt idag söndag och satte igång med städning, som blev omöblering och diverse annat. Bland annat utrens av skafferi/kylar och frysar. Bläh….groose….Känner mig som värsta mögsamlaren. TB skjutsades till träning och Gabriel och jag shoppade loss på nya mumsiga grejer. Och tänk…..solen kom på besök och härliga varma temperaturer med den. Short och t-shirtläge – den 21 oktober. Det är nice! På eftermiddagen fortsatte städningen och nu var det bilens tur. Gabriel dammsög den och jag putsade/torkade. Teamwork när det är som bäst. TB och jag baxade in makens monstergrill och garaget fick ommöbleras det med. Alltså, det ena har verkligen en tendens att ge det andra. Innan solen började dåsa passade vi på att klippa gräset. Sista gången i år? Svettiga och andfådda laddade vi bilen med skräp och for till återvinningen. Därefter unnade vi oss lite fika på altantrappan. Kikade på vårt dagsverk och var mycket nöjda.

Nu är råttan och hennes möss nysanerade via dusch och bad. Tvättmaskinen snurrar vilt och vi börjar bli lite hungriga. Tror minsann att vi ska åka och hämta hem lite pizza. Till efterrätt blir det marängsuisse. Ikväll somnar vi förmodligen helt ovaggade….Med vetskapen om att tyvärr inte har helgat vilodagen, men väl haft underbart härligt.

Kram Mia

4 thoughts on “När katten är borta….

 1. Oj oj vad du JOBBAR på helgen! Men skönt förståss att få det rensat och städat. Bus och Mys hann ni ju med också – härligt med en bandyspelande 84 åring 🙂

  Kram/Fina Frun

  • Det är så skönt Fina Frun…Vi har inte stressat, utan bara donat.
   Det är festligt med gamla far….
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *