Nedtagningar

Det fanns en tid då jag tog ner bollar och (tack för påminnelsen Alis) levererade dem tillbaka stenhårt i knähöjd. Snabbt som sjutton gick det med. Både bokstavligt och bildligt talat. Behöver jag säga att det var långt före jag blev rektorskan med folket? Numera är jag något av en finlirare – tar ner, dämpar, kontrollerar och lägger tillrätta. Det är inte alltid det går så snabbt…..

Jag skrev häromdagen om alla bollar som cirkulerar i luften runt mig. Idag kan jag stolt säga att jag har gjort 4 (enligt mig då, om man får skryta om sig själv?) snygga nedtagningar. I samtliga fall handlar det om elevärenden. Och jag har skymtat lite hopp. Lite framtidstro. Och banne mig om det inte fanns lite leenden också. Och så nöjda föräldrar på det. Jag har haft ståpäls under dagen. Tårar brännande i ögonen. Och en enormt härlig, varm känsla i bröstet. Det är fint när saker faller på plats. När man har flyttat gränser och accepterat sin nya position. När skolan börjar kännas som en okej plats igen. För man vill ju bara att alla ens elev ska må så bra och trivas så bra och vara så nöjda. Det är då rakt inte lätt alla gånger. Jag är så innerligt glad då över att få uppleva dagar som idag. När man har varit delaktig och kunnat bistå med hjälp. Lotsat dem rätt. Tack!

Och nu är det Happy Friday…..Jobb, handling, leverans av lite present, dammsugning, långpromenad och så mis en place för kvällens middag (vilken skall intagas efter fotbollen). Just nu förundras jag över att snygga Hamrén och Allbäck faktiskt plockat ut Kim Källström och Anders Svensson till match. Bedrövligt tråkiga och gnälliga. Å andra sidan bjuder liksom inte matchen upp till någon dans heller så….Snart ska vi njuta av Chicken Sizzlar, lite ost och kex, röror, frittade godsaker och nybakad ciabatta med nypillede reijer. Brasan sprakar härligt och jag känner lugnet lägra sig. Välkommen helg….

Kram Mia

6 thoughts on “Nedtagningar

 1. Vilken härlig känsla att bära med sig till helgledigheten!

  Hoppas att ni haft en riktigt mysig fredag och får en fortsatt fin helg!
  Kram

  • Ja, fina Linda….som jag behövde det där. Det har varit mycket negativt ett tag så…
   Ha en fin helg själv….
   Kram Mia

 2. Låter som en bra dag på jobbet, själv kör jag nog mest väggspel i nuläget och en del små instick. Ingen som är beredd att själv hålla i bollen och ta lite smällar.

  • Usch ja, PK. Inte lätt det där….men när man får till de där nedtagningarna så blir man ju näst intill euforisk.
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *