Mjukstart!

Underbar skola den där Aspero Idrottsgymnasium. Snacka om att ha en klar och tydlig mening med upplägget för skolstart. Mjukstart, ja tack…vem hade inte velat ha det? De första dagarna ägnades åt gemensamma aktiviteter i olika grupper – utanför skolans lokaler. Först i måndags fick de sin klasstillhörighet,sitt schema och sitt matkort. Igår, tisdag, fick de sitt viktigaste arbetsredskap för sina tre års studier – nämligen sin alldeles egen MacBook. Någon var mycket nöjd……

Resten av dagarna denna vecka är det praktiska saker och mjukstart i vissa ämnen. Från nästa vecka läser man enligt ordinarie schema. Jag kan inte låta bli att tänka på hur väl genomtänkt allt detta är. Och jag är imponerad! Att man förstår och bejakar vikten av att få bo in sig, hitta rätt innan man kan börja prestera. Att ramar och riktlinjer bäst kommuniceras genom ödmjukhet, förståelse och önskan om en ömsesidig respekt. Att man inte behöver manifestrera sin makt som skolans representant – att man når sina elever bäst genom att behandla dem som sina medmänniskor. För att kunna ta ansvar måste man ha blivit delegerad sin del. Att träffa på vuxna som utgår från att man kommer att ta sitt ansvar, att man kommer att sköta sig och göra sitt bästa, att man faktiskt vill lyckas – det är guld värt. Imponerande skola! Det här kommer att bli spännande och utvecklande tre år….

Lillördag idag och solen skiner från en klarblå himmel. Underbart mysigt! Eftermiddagen har ägnats åt altanhäng – en sann vardagslyx så här i slutet av augusti. Så för att toppa det hela passar vi väl på att grilla och kanske till och med käka på altanen innan det kvällas. Hoppas ni har det lika härligt! Kram Mia

2 thoughts on “Mjukstart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *