Paltkoma i Copenhagen

En gigantisk sådan. Paltkoma alltså. Den kan ha börjat straxt efter frukost i torsdagsmorse för att släppa först nu söndag förmiddag. En alldeles underbart härlig paltkoma, vilken jag varken har dåligt samvete över eller förbannar. Ibland måste man bara unna sig det där lilla extra, även om jag är den första att hylla en happyvardag. Och förvisso behöver ju inte en happyvardag omöjliggöra en happy semester så…..Mat och sol och vin och slapp i kubik…

Tidigt i torsdagsmorse lämnade vi Blekinge bakom oss och for på sightseeing genom Skåneland, för att straxt vid lunch äntra KöpenDanmark som Gabriel säger. Klarblå himmel, strålande sol och så fina familjen Jensen – som upplagt för succé, det förstår ni säkert. Vi hade väl inte mer än hunnit innanför dörren och kramats då Gabriel snabbt svidade om till badbrallor och var redo för dopp i poolen. Och där höll han sedan hus mest hela vår härliga weekend. Den killen vet hur man kramar ut det mesta ur en sommardag, var så säker….


Så torsdagen handlade alltså om poolande och en utflykt till altanen på övre plan för en sen lunch bestående av lax-och räksallad och iskallt rosé. Mums! När kvällen nalkades lämnade vi kidsen på hemmaplan med pizza, gotte och läsk, medan vi vuxna tog cyklarna genom Charlottenlund ner till Strandvejen och restaurang Mash där. Mina vänner, den i särklass bästa restaurang vi någonsin besökt. Mash, ett amerikanskt Steakhouse när det är som bäst. Smakfullt inredd restaurang med uteservering, perfekt läge vid Öresund, underbar service och så en meny med en himla massa valmöjligheter. Me like a lot! Här tog vi en drink utomhus, åt sparris med räkor, gratinerad hummer och sniglar samt sköljde ner det med Champagne. Till varmrätt var och ens val av kött och tillbehör, där rektorskan valde grillad kycklingsbröstfilé med chilifries, bea och caesarsallad. Ett härligt spanskt rött fick följa med på den färden. Till dessert valde jag  glass, maken sorbet och makarna Jensen ostbricka. Vi satt förstås utomhus denna första riktiga sommarkväll och när mörkret sänkt sig över parken, tog vi cyklarna hemåt, för att avsluta kvällen på altanen med en drink. Att jag somnade som en stock sedan behöver jag nog inte förtydliga, va?

Fredagen mötte oss med 28 grader, sol och klarblå himmel. En och en annan vindpust välkomnades därmed för ovanlighetens skull. Dagen ägnades åt seriöst poolande för de flesta utav oss, utom Oliver och TB. Våra stora grabbar, som föregående kväll agerat barnvakter på ett yperligt sätt, fick möjlighet att forma dagen som de ville. De tog då tåget in till Köpenhamn, gick på Ströget, käkade och sedan på Tivoli. Vi andra vi jobbade alltså på vår paltkoma genom frukt och dryck vid poolen, en Pasta Pomodore med rosé till lunch och så lite fika på eftermiddagen. Gabriel hann med 7 långa badstunder med diverse hopp, dyk och andra konster. Lagom till kvällen for vi till affären och införskaffade nödvändig proviant för kvällen, där Le Chef fick  fria tyglar.

Underbar kväll där vi satt på altanen i shorts och linne/t-shirt fram till midnatt. Det serverades Antipasto, Moules Marinieres samt grillad fläskfilé alt grillad tonfisk med potatisklyftor, kall sås, varma Juliennegrönsaker och en krispig sallad. Lite Chardonnay och sedan en Valpolicella Ripasso. Och ja, vi blev rätt mätta denna kväll också….

Regn och åskväder tidigt på lördagsmorgonen, men sedan sprack det upp och blev soligt och varmt. Frukost på altanen och framåt dagen packade vi ihop oss för hemfärd efter en helt fantatsisk vistelse hos ett perfekt värdpar. Tusen tack familjen Jensen för allt. Vi har blivit så bortskämda att jag nästan får nypa mig i armen, så jag liksom inte har drömt allt. Ni är bäst!

Nu är det söndag förmiddag och paltkoman har brutits på ett brutalt vis. Tidig start på dagen, morgonmeditation på altanen med ett visst regn hängandes i luften samt en lång powerwalk med Milou. Idag väntar hushållsarbete, kanske en runda i vedhögen och så lite jobbfix. TB och Oliver (ja, honom tog vi med oss till Sverige) ska på bio ikväll och vi andra ska kolla OS. Absolut inget alkoholhaltigt kommer att serveras maken och mig och det får nog bli sallad i en evighet nu. Hihihihi…..På återhörande gott folk….Kram Mia

4 thoughts on “Paltkoma i Copenhagen

  • Och det syns också darling….Men vad tusan:” Det ska va gött å leva, annars kan det kvetta”

   Kram Mia

  • Tack söta Mariette. Jag älskar själv att läsa om andras utflykter, matupplevelser i kombo med vardagslivet så…
   Idag blir det lite jobb från hemmakontoret. Ha det bäst ni med…
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *