Köttätande växter

Lätt skrämmande tanke….Växter kan i sig te sig rätt skrämmande för den där rektorskan med o-gröna fingrar, men jag har kommit att uppskatta dem allt mer i takt med stigande ålder. Växter i sitt naturliga element har jag dock alltid gillat skarpt – det kan väl knappats finnas något vackrare än en hög blomsteräng full av Blåklint, Prästkragar och Vallmo och …….

Igårkväll hade vi bjudning här i Happyvardag. Härliga familjen Jensen (normalt bosatta i Köpenhamn) kom hit på temat ”To Italy with love”. Vi njöt av en Campari/juice och lite snacks på altanen och sedan blev det Italienska delis och Mr Tommassi. Efter det fixade maken en Taglionni Frutti di Mare och här dracks det iskallt Chardonnay till. Till dessert blev det Noblessepannacotta, kaffe och en stadig konjagare till männen. Mumsigt värre och massor av prat och skratt förgyllde vår kväll. TB:s bästis Oliver är ju son i denna familj och deras Elsa är bara ett år äldre än Gabriel, så alla hade liksom skoj.

Familjen Jensen kom med största blomman ever – en perfect match till vårt svarta hus med svarta utemöbler samt turkosblå detaljer i form av parasoll och filtar. Lovely! Och kanske det bästa av allt – den kom med en bruksanvisning. Bilder med teckenstöd, om sol och temperatur och annat bra att veta. För säkerhetsskull fanns det överkryssade bestick som en bild, med följande text: ”For decoration only. Do not consume”Toppenbra, tycker jag….Ifall det skulle bli ont om käk eller så…Man kan ju liksom aldrig vara nog tydlig.

Idag är vädret en sorglig historia här i den blekingska skärgården. Vi vaknade till ihållande spöregn och somnade om igen. Klarade träningsrundan utan att bli blöt, men himlen är blygrå och det blåser en del. Framförallt verkar solen ha tagit semester. Disk och tvätt och strykning. Soffhäng och en ny bok kanske. Left overs till middag och en och en annan soldans. BTW…någon valde att träffa frisören igår. Och det var inte pappan i familjen i alla fall kan jag meddela. Riktigt snyggt blev det – helt klart nytänkande!

Ha en fin lördag. Kram Mia

4 thoughts on “Köttätande växter

  • Välkomna hem Fina Frun….Ja, man är ju ledig i alla fall och jag har fler lediga veckor än många andra yrken, så egentligen ska jag inte klaga. Var visst i Florida också i våras men…Behöver sol för att koppla av.
   Kram Mia

  • Jag vill vara hos dig vännen….
   Nästa års sommarplaner inkluderar några olika alternativ – Canada och S Carolina är några av dem….Ska väl se hur vi ska komma överens.
   Jepp, TB. Så fin men vill inte visa sig ännu. Måste väl bo in sig i sig själv kan jag tro- Nöjd är han i alla fall…
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *