Har du fastnat i den ofysiska semesternjutningen?

Semester och ledighet, sommar och åtminstone lite mer angenäma temperaturer, vänner och mat och dryck och….Och oanade möjligheter att hitta tid till fysisk aktivitet och motion. Är du en som gärna taggar igång och sätter full fräs? Eller börjar du lite trevande och hoppas på att hitta rätt känsla? Kanske är du en som disciplinerat håller igång året runt?

Själv har jag genom åren utvecklats till en mycket tydlig periodare. Anledning okänd, men skiftarbetande make, en tonåring med massivt fotbollsintresse och så en mindre son har ju inte gjort det lättare. Förra senvåren ändrades förutsättningarna radikalt i och med byte av jobb för maken samt att Gabriel ständigt blir äldre (ja, ja…vem farao blir inte det liksom). Sedan dess har jag hållit igång på en väldigt lagom nivå, nästan uteslutande med promenader men ändå…Det har kommit att bli en så naturlig variabel i min vardag att jag inte längre tänker på bästisMarias råd för träning och motion. Nämligen: Tiden kommer aldrig att bara finnas där för dig, du måste själv aktivt planera för din träning. Bra sagt!Men efter nästan ett år klarar jag självmant av att vara öppen för möjligheter och se till att göra det som får MIG att må bra. Att inte ständigt göra avkall på tiden för mig själv.  Att förstå att även jag måste få påfyllnad.

Visst är de vackra mina älskade ToeTally! Dessa och mina Skelethoes är de skönaste träningsskor jag någonsin satt på fötterna. Mitt mål för sommaren är att försöka vara fysiskt aktiv varje dag – promenera med Milou, jogga, power walka, cykla med Gabriel…Och det har börjat riktigt bra. Lite knöligt på ösemestern och i Stockholm, men det får vara undantaget som bekräftar regeln. Jag gillar nämligen inte alls när trivselkilona smyger sig på och jag tenderar att se ut som en överjäst bulldeg. Men som en sann periodare så skulle jag lika gärna kunna hamna i solstolen, soffan, arbetsstolen, läsfåtöljen ja, name it. För det är precis som maken säger: Den som har (för) lite att göra får nästan aldrig något gjort. När tiden sträcker ut sig och du inte måste effektivisera är det så himla lätt att bara skjuta på saker och ting. Det finns ju utrymme för det då liksom.

Om du inte redan är igång….Det är dags nu! Sommar, ljusa kvällar och långa dagar, ledighet, träningskompisar och massa olika aktiviteter att göra. Det blir aldrig enklare än så här, jag lovar. Just do it…..

Catch-up-day här i Happyvardag. Tvätt, torktumling och strykning. Fixa undan papper och jobbsaker. Ett besök på jobbet. Mail och Schoolsoft och telefonsamtal. Handla. Och så härligaste familjen Jensen som kommit från Köpenhamn. Några intensiva dagar framför oss, men bara roligheter. Ett gott samtal med Henke i Kanada och så ett skadat knä på liten Gabriel (1 meter upp i luften och så duns med knäskålen före rakt ner i klinkergolvet). Imorgon är det Happy Friday!

Kram Mia

4 thoughts on “Har du fastnat i den ofysiska semesternjutningen?

 1. Jag har bara fastnat i ”orkar inte blogga just nu” fasen. Har lite ork över till att läsa andras bloggar med, men jag håller mig uppdaterad via facebook 🙂

  Tränar, det gör jag, men man kan göra mer vardaglig motion också, cykla till exempel och DET är jag väl inte så bra på…..

  Kram

  • Du är ju superduktig som håller igång….Jag jobbar på det. Och en liten bloggpaus behöver vi väl alla lite till mans ibalnd.Glad att du är här i alla fall…Tack!

   Kram Mia

 2. TRäna hrmm, definitivt en periodare men tänkte jag skulle komma igång på semestern då jag har galet mycket att göra just nu…och tiden och orken inte räcker till stor kram Diana

  • Semestern är ju perfekt att komma igång och så håller det en bit in i arbetsåret i alla fall….
   Hoppas du blir ledig snart vännen…
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *