Det fladdrar till i en tyllgardin….

Resan gick som en dans genom ett regnigt Sverige och vi landade på Sävö söndag eftermiddag. Och precis när vi plockat in våra prylar så spricker solen fram som för att liksom säga: Hej där…Välkomna ut till havs!

Det är underbart vackert här. Stilla, rofyllt och fullt av sinnesintryck överallt. Sinnesintryck i sin ursprungliga form, från basic. Det där som man så lätt missar i sin vardag, på sin vanliga plats i livet. Det där man bara tar för givet. Solen som värmer både kropp och själ. Vinden som tar tag och blåser liv i håret. Doften av hav och tång, varma smultron och tallbarr. Bilden av en ö utan biltrafik, utan vägar – grönska, pittoreska hus och stugor och så havet förstås. Intensiv färgskala i grönt. Vareviga gång jag stiger iland tänker jag samma sak – det här kan vara det vackraste av sommarställen!

Medan vi andra bara blev ännu mer semesterlångsamma, blev Gabriel som en kalv på grönbete. Från bryggan och havet via trädgårdskojan och gungan till skogsstigen. Och så tillbaka igen.

Kvällen bjöd på besök på Sävö krog och en underbar måltid där. Promenaden dit och hem bjöd på massor av spännande berättelser av Ingvar och Gabriel fnittrade förtjust. Ingvar åt Rågölax med potatiskaka, Mats och TB käkade Hjortfilé med mandelpotatispuré och jag tog en Hälleflundra med musslor, sauterad nypotatis och grönsaker. Underbart smaskigt! Att vi dessutom satt på bryggan och käkade, såg Segelbåtar dra förbi och blickade ut över havet….

Tycker ni att jag verkar vara havsfixerad? Det är jag…..Jag älskar havet, ja faktiskt vatten i de flesta former (inte snö och is men det har ni väl redan listat ut vid detta laget). Vaknade upp tidigt imorse och kände havsdoften via vårt öppna sovrumsfönster. Vinden lekte med gardinen och solen var redan framme. När maken och Ingvar farit till golfbanan smög jag mig upp, tog ett glas blodgrapejuice med mig och satte mig på trappan för lite morgonmeditation. Så vackert!

Ännu en dag har börjat en vårt svenska paradis….

Kram Mia

 

15 thoughts on “Det fladdrar till i en tyllgardin….

 1. Underbart! Härliga bilder, såväl på mat som på sommarlediga barn och rektorskeben 😉

  Hoppas att resten av semestern blir lika härlig.

  Kram

  • Tack finaste du…Det hoppas jag med. Underbar kväll igår och nu blir det snart Stockholm några dagar…
   Kram Mia

 2. Underbara dagar att njuta av havet. Bara att höra och känna lukten av saltvattnet är rena mirakelkuren för själen.
  Önskar er en fortsatt härlig semester. Kram

 3. Åh Mia! Här sitter jag. På kontoret. Näst sista arbetsdagen. Så tar jag mig en paus för att kika in hos dig och leendet blir så stort. Fantastiska bilder, fantastisk berättarteknik. Det här lever jag på hela dagen.
  Ha en fortsatt underbar vistelse där!
  Kramar

 4. Det ser helt fantastiskt ut! Vilken lisa för själen… Just havet lockar mig otroligt just nu och vi kollar faktiskt runt efter hus som har närhet till just havet…
  Ha en skön semester!
  Kram

  • Håller med söta du….Hur mår du och lilla magen?
   Bor inte ni nära havet?
   Annars kan ni väl köpa något utåt mitt …
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *