Envis som synden…

….är han vår TB. Undra vem han har fått det ifrån? Gårkvällens match var en tuff tillställning och som pappa Torby sa: ”Han är rätt tuff fysiskt på plan Tor”. Jodu, det kan vara ett understatement….Vid en glidtackling igår passade motståndaren på att sparka TB i ansiktet då han skulle resa sig upp. Dessutom blev han trampad på (eventuellt sprungen över) med resultatet en svullen underarm. Ingen skelettskada som tur väl är, konstaterades vid kontroll hos jourhavande sjuksköterska. Vid traumakontrollen hos tandis idag konstaterades ömma framtänder, något rörliga men förmodligen ingen rotskada. Ny kontroll planerad om 2 månader. Puh, stor lättnadens suck dragen….

Så dagen har alltså ägnats åt diverse kontroller och samtal med inte mindre än två försäkringsbolag – både fotbollsförbundets och hans eget. Suveränt bemötande av såväl Folksam som av SalusAnsvar – det tackar vi extra för. Och vips var klockan eftermiddag och dags för träning för TB. Man skulle kanske kunna tro att det som föranlett dagens pådrag skulle vara en anledning till vila idag, men se ni…ingenting skulle kunna vara med fel. Träningskläder på och armen lindad sedan var han redo – kraftigt förmanad att ta det försiktigt med nickar och ansiktskontakt med boll eller fot. Inte viker han ner sig vår son inte….Och jag antar att den egenskapen kommer att ta honom långt på färden….

Värsta ovädret har precis dragit förbi och nu kan man plumsa vattenpölar igen. Jippie! Not! Jag vill ha sol och värme pronto. Dyngsura kläder belamrar vårt hus och den doften får mig att må illa. Så nu springer jag runt med doftspray (Clean Linen) i huset. I köket doftar det dock mumma av helgrillad salviakyckling. Passar på att skicka med er ett dunderbra boktips så här i busvädrets mecka. Boken heter ”Syskomakaren” och författaren är Lisa Jewel. En härlig feelgood bok utan en massa bjäfs. Verkliga människor och deras liv – perfekt beskrivet i en balans mellan skavanker och hopp. Närmare 400 sidors sträckläsning. Seså…iväg och shoppa…

Kram Mia

8 thoughts on “Envis som synden…

 1. Okej, okej jag skyndar mig 😉 första jag skall göra imorgon när vi skall in till stan på ärende. Tack för tipset.
  Skönt att tänderna klarade sig.
  Hallon är så gott. Ha en skön tisdagskväll. Kram

 2. Tack för omtanken och ja, puh säger vi med tänderna….
  Slapp blir dte här ikväll.
  Hoppas Paristrippen var till belåtenhet…
  Kram Mia

 3. Tackar för boktipset! Särskilt uppskattat nu i sommartider 🙂

  Skönt att läget är lugnt med TB och att han är på banan så snabbt!
  Kramar

 4. Heeeej kära Mia…
  Kollar in här ibland, bara för att kolla läget.
  Tack för boktipset!
  Önskar dig en häääärlig sommar!
  Miss U!
  Kram från Fraggeln

  • Åh gud hej vännen….
   Du anar inte hur mcyket jag saknar dig med.
   Underbart att höra från dig och du är alltid välkommen…Det vet du…
   Hoppas allt är bra med dig och familjen.
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *