Såga stången eller bränn den…

….har under lång tid och många år varit min melodi. Kring midsommar alltså. Jag är verkligen ingen midsommartjej och vi har tydligen inte heller blivit någon midsommarfamilj. Jag har svårt för utgångspunkten (eller vad vet jag om det är en utgångspunkt eller inte, men…) – att samla ihop en drös människor, mer eller mindre kända för varandra, och så ska man försöka fira och festa tillsammans. Som upplagt för tragedier av alla de olika slag….Hur eller hur….många har säkert störtkul, men vi har i alla fall inte kunnat skapa några varaktiga traditioner kring denna mytomspunna ”helg”.

Maken och snyggaste Nettan socialiserar.

Under flera år har vi befunnit oss på hemmaplan och förra året var jag ju knalldålig i flunsan. I år blev vi inbjudna av bästisMaria med familj samt tre andra härliga familjer och vi kunde ta cyklarna dit. Gemensamt knytbuffé klockan 14, dessförinnan en välkomstdrink. Sen åt vi fram till 22.30 – buffé, kaffe och tårta, snacksbord, grillbuffé och så gottebord. Oh, lord….allt lika gott. Tillsammans med mycket prat och många goa skratt, lite visor, lite fotbollsspel och ett bad för värden himself så kan man säga att tiden går fort när man har roligt. 6 ungdomar modell tonåringar hade kul tillsammans och Gabriel, ja han är liksom mästare på att bara samexistera med såväl ungdom som vuxen. Vid 22.30 tog vi cyklarna hemåt och landade på altanen precis lagom till kvällens värsta regnskur.

Godaste midsommarlådan signerad Le Chef…

Midsommar har fått en ny innebörd för mig. Tusen tack Maria för att du tjatade med oss och för ert perfekta värdskap. Ni är som gjorda för det. Och till familjen Harju, Andersson och Linde – ni förgyllde verkligen vår dag. Tack och hoppas vi får återgälda er alla.

Min altanutsikt – rätt ok va?

Somnade till rytmen av ett regn och vaknade med solen kittlandes på näsan. Det kan vara världens bästa kombo faktiskt. Slumrade kvar en stund, läste min underbara bok och sedan tidig morgonmeditation på altanen – sommarens nyaste giv för mig. Återupptagandet av den dagliga meditationen – klart livgivande! En stryktvätt och en löptur innan frulle – vem i herrans namn skulle kunnat ana att man skulle någonsin bli hungrig igen efter gårdagens svullande, men men…det var vi….Idag har jag socialiserat solstolen och njutit altanhäng hos allra käresta syster. Somliga av oss poolbadade, somliga lät bli. Mors och fars månadsekonomi är också gjord tillsammans med dem och gräsmattan har blivit klippt. Nu hänger regnet i luften och tro på farao, men nu är vi hungriga igen. Ikväll vankas det Italiapizza från Kalmar och sen ska vi se om Spanien lyckas slå Frankrike. God kväll vänner….Kram Mia

4 thoughts on “Såga stången eller bränn den…

  1. Det verkar som att ni hade en supermysig midsommarafton. Knyte är toppen! Har hört från många håll att det regnar och är så tråkigt väder hemma i Sverige. Det är nästan så att jag längtar lite, men bara nästan……här är nämligen så varmt att det är svårt att andas ibland. Speciellt när man bär på en sådär +10kg 🙂 Kram

    • Skulle med glädje byta ställe med dig – helt ärligt var jag tvungen att kolla upp La Serra…nice! Här är supertrist väder idag, tyvärr….

      Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *