Med sorg i hjärtat…

Tänk att en dag kan kännas grå och dyster, fast att livet i sig är ganska ystert. Idag dansar en salig blandning av känslor omkring  mitt inre. Jag är strålande lycklig över att läsåret som gått har lagts till historien, såväl bokstavligen som bidlligt talat. Min jobbtillvaro är klar att lämnas till förmån för ett sommarlov och jag känner mig verkligen redo för lov. Som motpol till detta har jag mått illa hela dagen (och nej, jag är INTE gravid) och känt mig nedstämd. Och jag har förstås vetat varför hela tiden. Jag har skjutit känslorna framför mig som en slags bulldozer – känslorna kring Gabriels nästa milstolpe. Att lämna förskolan för att bli skolgosse. Att lämna hela trygghetsspektrat bakom sig och invänta nästa äventyr. Hu…..!

Så här såg han ut på omslaget till sin Trygghetspärm och nästankommande bild är från hans inskolning på världens bästa Sockermyran/Skogsmyran. För ganska exakt 5 år sedan började han på den enda förskola vi skulle kunna tänka oss till vår lille Prins Blåögd. Kort sagt gav vi aldrig kommunen något val – vi ska in där och vi väntar tills det blir en plats. Och vi har inte ångrat oss för en sekund.

Svarta Sara och hennes adept Kapten Gabriel, för dagen iförd en Superhjältedräkt. och visst är det så…varje fest kräver sin egen Superhjälte.

Idag var det Gabriels allra sista dag på Skogsmyran. Gårdagens föräldrar- och barnfest med temat Pirater följdes idag upp med en midsommarfest. Själv drog jag ut på hämtningen eftersom jag visste att det skulle bli en minst sagt gråtmild tillställning. Förskolan fick en ljuslykta och ett brev av oss och Gabriels ”sista” fröknar, Anna, Si-Mona och Ellinor fick varsin egen present (En flaska Cava, en ask choklad och ett individuellt brev.) Och vi kramades och grät och pratade och gav feedback och kramades och grät….Omvartannat! Det är verkligen med sorg i hjärtat vi lämnar dessa underbara människor, som betytt så enormt mycket för oss och Gabriels utveckling. Jag kan faktiskt inte förstå hur vi ska klara oss utan dem – även om jag vet att Gabriel är redo och att blivande fröken Anna, Mia och Kattis kommer att bli lika bra.

Resten av dagen har varit en ganska avslagen historia. Uppackning på hemmaplan, lämna TB på träning och sedan handla på Willys. Hämta mat från lokala Thaien och sedan ta med TB på tillbakavägen. Dusch och mat och ett gott glas vin att skåla in sommarlovet med. Nu blir det tv-mys och sedan sussa kudden för oss allesammans. Midsommar väntar ju här snart bakom krönet….

Ellinor, Gabriel och Jajjan, Anna och Si-Mona. Miss you already!

Kram Mia

 

6 thoughts on “Med sorg i hjärtat…

 1. Åh, vilket fint brev, jag blir alldeles tårögd.
  Det allra finaste är att det stämmer in så bra på vår underbara förskola <3 Hoppas ert sommarlov blir fantastiskt!

  Kram
  Annika

 2. Ja, tur att jag har ett par år kvar. Minns att jag fällde ett par tårar när Storasyster lämnade förskolan. Då sa en av hennes fröknar ”Vänta bara tills det är Lillebrors tur, då kan vi prata om sorg. Då lämnar du förskolans värld på riktigt.” Det är där du är nu!! 🙂

  (Men allt det där visst du ju redan, för du är klok som en bok.)

  KRAM

  • Tur för dig Emma….jag avundas dig lite, fast att det är rätt skönt att han är så stor nu…
   Kram Mia

 3. Åh…jag blir rent tårögd bara av att läsa inlägget <3 Jag sparade bilden på oss, för det blir ett jättefint minne =) Hoppas lovet har börjat bra för er så ses vi när det blir dags! 😉 Stor kram!

  • Kram sötaste Ellinor…..Vi saknar dig redan så mycket. Gabriel vill att vi ska göra en tavla av bilden, så så blir dte nog till hösten. En fin Canvastavla…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *