New improved me!

Klart tillfredsställande. En bättre form av mig själv kunde lätt behövas efter dagarna som gått. Jag trivs verkligen inte med att störa mig på saker eller människor, deras val och handlingar. Jag brukar vara tålmodig och full av överseende. Ha lätt för att bekräfta mig själv och att det liksom räcker – att jag inte behöver den yttre bekräftelsen verbalt, i skrift eller via uppmuntrande presenter. Nöjd! Jag brukar allt som oftast vara nöjd! Och idag vänner…..idag är jag precis sådan igen. Kanske tar jag mig själv för given ibland? Kanske måste man göra små besök i en annan sinnesfär för att verkligen veta hur man trivs bäst? Kanske skulle jag kunna jobba på fömågan att ha lite bättre tålamod med mig själv ibland?

Helgen började lysande med solstolshäng en fredageftermiddag och sedan 18-årskalas hos denna donnan – finaste systerdottern Ebba. Familj och vänner i en salig blandning, härlig pajbuffé med god dryck (chauffören fick dock hålla sig till alkofri cider) och en massa goa skratt. Arvid hade bakat tjusigaste tårtan och på dessertbordet fanns också pannacotta och chokladmousse med grädde och härliga jordgubbar. Tack familjen Berggren för en ljuvlig kväll i maj.

Lördagen började med klockringning 05.00. Upp och skicka iväg make och TB till golftävling i Kalmar, för att sedan krypa till kojs igen. Lite slummer och så sträckläsning av ”Två gånger är en vana” av Denise Rudberg – så jäkla bra alltså. Förmiddagen gick sedan i makligt tempo – lite tvätt, lite sortering av papper, lite hemmaekonomi, långfrulle med tidningsläsning, disk och dukning av bord. Klockan 13 levererades Gabriel till Simons kalas och själv hade jag tänkt åka till jobbet för att fixa undan lite. Men jag gick på magkänslan och tog en snabbhandling och for sedan hem. Med regnet hängandes i luften, men med go temp i luften satt jag på altantrappan och njöt HägenDazs Baileys.

Klockan 15.30 sammanstrålade vi alla på hemmaplan och kastade oss över Kalmarhämtad pizza. OMG, så underbart gott! Efter en tarmsträckning på golvet var jag bara tvungen att vila ögonen lite. Finns det något bättre än en eftermiddagsnap? På med träningskläderna och sedan powerwalkade jag och Milou 1 mil. Dagens små sommarregnskurar har fräschat upp tillvaron, dammat av den. Doften av sommarvåt asfalt och intensiv syrendoft – jag verkligen älskar den kombon.

Så nu sitter jag här nyduschad och påfylld i soffan. Ikväll är det Eurovision songcontest, något jag normalt sett ignorerar totalt men…..Men eftersom vår goa medarbetare Gerd drog igång ett Eurovisontips så blev det genast lite mer intressant. Förmodligen kände hon att det var dags för ett komplement till alla fotbollstips så nu har vi tippat vinnare, sisteman och Sveriges placering. Insatsen var 40 kronor choklad/person. Det låter som en vinst helt i min smak. Håll tummarna vänner….Vinnare: Cypern, Sisteman: Norge, Sveriges placering: 2:a!

Kram Mia

 

 

8 thoughts on “New improved me!

  • Tack sötis…Annars är det nog bra om jag inte vinner. Choklad a 40 kronorx 15 blir ju en del motion alltså….
   Kram MIa

 1. Doften av sommarvåt asfalt = underbar!

  Jag trodde på Sverige och fick ju rätt 😉 Det var inte ens spännande. Hehe.. Spännande att höra vem som vann chokladen. Inte lite en kan vinna 🙂

  Kram

  • Jag trodde väl också på Sverige, men i ett tips måste man ju sticka ut…

   The winner takes it all, liksom…
   Kram Mia

  • Nä nä Fia…inga pengar här inte…Insatsen var ju choklad för 40 kronor/pp
   Och någonstans är jag jäkligt glad att det inte är jag som är vinnaren. TRäningsdosen skulle behöva ökas radikalt så…
   Jag lämnar med varm hand över min insats med Marabou jordgubb, dito Schweizernöt, dito med bubblor samt en helig fransk nougat.
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *