På besök i nästa äventyr!

Det har varit mycket spänning inför denna dag vill jag lova. Så till den grad att Gabriel tidigt i morse lät meddela att det säkert var mycket bättre om han förblev 6-åring på förskolan istället. Ända fram till igårkväll var det idel solsken och glada miner inför att besöka Svettpärlan och deltaga i den årliga inskolningsdagen, men under natten hände uppenbart något. Det var med lätt irrande blick och med nära till gråt vi tog oss an dagen idag. Stresspåslag för nästan alla medlemmar i familjen Happyvardag, med andra ord.

Mamis strategi var solklar – trygga i situationen, bonda med kompisarna från förskolan och så glida iväg så obemärkt som möjligt. Bortsett från ett litet krig om skornas avtagande och bärande eller ej (mycket dumt av mig), funkade strategin enligt plan. Gabriel till och med flöt med gruppen till matsalen, tog mat och dryck samt åt och drack. Dukade av, vinkade åt mig i mitt rum och sprang ut på rast. Wow, liksom! Det kommer inte att bli en helt lätt match att acklimatisera sig i gällande regler eftersom han alltid tidigare har varit med mig på Svettpärlan på helt andra premisser. Som tur väl är finns det fler personalbarn i gruppen samt syskon till äldre Svettpärlor som har liknande inställning. Och med fina fröken Anna och Mia samt Katti på fritids kommer filosofin att fostras med ramar och kramar att passa oss perfekt.

Med tanke på hur allt har blivit med TB och hans sista år med en rektor till mami, kommer jag att hålla extremt låg profil. Detsamma kommer att utkrävas av släkt och övrig personal på stället. Jag är helt enkelt skiträdd för att det ska bli likadant igen. Det här upptar ett stort tankespace hos både mig och maken, men ikväll ska vi se till att bara njuta av att allt gick bra idag. Så tar vi en dag i taget och framförallt inga livsomvälvande beslut ännu….

Dagen slutade 12.00 med glass och sedan tog vi ledig eftermiddag. Stormvarning, men 24 grader och sol har gett oss härligt trädgårdshäng. Ingen träning, inga aktiviteter, inga åtaganden denna lillördag – perfekt utgångsläge med andra ord. Här ska snart wokas lite och sedan blir det stora läs- och slappkvällen här.Från stresspåslag till avspänning – det är nog det som kallas intervaller va?

Ha en finfin onsdagskväll vänner….Kram Mia

2 thoughts on “På besök i nästa äventyr!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *