Soccermum says….Spel utan hets

Precis så skall väl all barnidrott vara egentligen – ”Spel utan hets”. Ibland har jag dock mött något helt annat. Något som skulle kunna gå under epitetet ”Spel med lite föräldrahets”. Idrott där det är lätt att urskilja vilka föräldrar som vill förverkliga sig själva genom sina barn. Föräldrar som kanske vill idrotten mer än vad barnet vill. Föräldrar som gapar och skriker, de mest fantastiska saker. Saker som väcker känslor helt enkelt. Och nu menar jag inte vi föräldrar som ropar ”heja, heja” eller ”kom igen” eller ”upp igen”. Nä nä….jag menar de som uppviglar. De som uppmanar sina barn att ”bara ge på”, ”tryck undan den andra ungen” eller ”lite får de väl tåla”. Man möter dem då och då och jag far lika illa varje gång.

Idag har Gabriel varit på sin första fotbollsturnering. I strålande solsken och högsommarvärme, med matsäck och picnickfilt i högsta hugg och med en härlig inställning. Lugna och coola tränare och ledare, föräldrar som inte hetsade ett smack och en välreggiserad idrottsplats. Vi har verkligen haft en FAB dag.

Gabriel som förut varit lite tillbakadragen på fotbollsträningarna och gärna avstått från självaste spelmomentet, var idag supersugen på att just spela fotboll. Och vad de lär sig nytt – spelare och avbytare, tacka för matchen, hantera både vinst och förlust. Resten av dagen har vi haft altanhäng samt trädgårdsarbete. Morfar och Gabriel har klippt ner rosbuskarna och jag har fixat mor och fars ekonomi. Mor Anita satt i skuggan med en iskall limedricka. För TB:s del är det inte gameday förrän imorgon, så han har bara finslipat på sin teknik i trädgården idag – lite inkast, lite skott, lite nedtagningar…

Nu är maken precis hemkommen från sin tränare (Mr Green) i Sölvesborg och vi har hunnit käka kvällsmat. Lite kvällstrix kvar och sedan blir det tidig nattning. Vi går nu in i läsårets mest intensiva veckor och det behövs all kraft man kan uppbåda.

Hoppas ni alla haft en härlig helg. Hörs igen imorgon. Kram Mia

7 thoughts on “Soccermum says….Spel utan hets

 1. Vi valde bort laget med det mest passande tiderna för att de hetsar sina småkillar. Så vi valde ett softare lag med kassa tider. men hellre det. Kram

  • Bra val Fia….det blir liksom fullt av press och stress genom livet. Skona så länge man kan är min filosofi…

   Kram Mia

 2. Ja, det skär riktigt i hjärtat när föräldrar hetsar sina barn vad det än gäller. Jag blir förbannad och illa berörd. Vad lär vi våra barn genom en sådan attityd kan en ju fråga sig?

  Underbart härliga bilder från er dag! Och visst är det härligt med sommarvärme! Äntligen 🙂

  Kram

  • Ja äntligen Linda….
   Jag tänker också på vilka individer det ska bli här i samhället sedan. Skrämmande!

   Kram Mia

 3. Har tillbringat min söndag på ungefär samma sätt. Med fotbollsturnering i högsommarvärme. Vet inte om det fanns föräldrar som hetsade, jag hör ingen annan än mig själv ;o)

  Kram

 4. Vi har bytt till det mindre hetsigare laget…vilket passar mina killar bättre.BP var för mycket focus på att vara bäst redan vid 5 års ålder..och numera är ju jag tränare och då har vi kul vill jag lova! kramar Diana

 5. Skönt att fler resonerar som vi och kanske att det finns ett tillhåll för dem som vill hetsa och driva tävlingsinstinkten till nya höjder.

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *