Jetlaggade så att det förslår.

Varmt välkommen till familjen Virrpanna, dvs fd familjen Happyvardag! Man får välja själv om man ska skratta eller gråta, ty det mesta ter sig vara uppåt väggarna med besked. Även om vi utåt sett kan uppfattas som ganska med i matchen, vill jag kraftigt poängtera att så icke är fallet. Som tur väl är har vi väl inarbetade rutiner i familjen (tack snälla mig själv för det) och våra kroppar har ställts in på autopilot så….Vi kliver upp, åker till rätt förskola/skola och arbetsplats, jobbar, tar med rätt barn på eftermiddagen och hittar hem. Mat har inhandlats och måltider serveras – dock på extremt konstiga tider, men ändå. Eftersom ingen heller är tillåten att somna före midnatt (????) hinner vi vimsa till det ordentligt på kvällarna. Exempelvis ringa upp människor sådär 23.40 inför en vanlig jobbedag och bubbla på som om klockan vore 18. Påbörja bakning 22.15. Tro på fullaste allvar att vi hinner färdiga till skola/jobb om man stiger upp 07.00. Hahahahaha….så det kan bli…..

Älskade Florida, inte helt lätt att lämna. Men vi hade bestämt oss redan innan avfärd dit att detta är sista gången på ett tag. TB börjar gymnasiet i höst och där får och kan man inte ta långledigt. Kanske upplevde vi semestern extra intensivt just därför? Kanske utnyttjade vi varje möjlighet att få ut mesta möjliga av vår tid där? Kanske visste vi redan då att detta liksom måste räcka för lååång tid framöver. Efter 8 Floridasemestrar på 12 år är det nu dags för oss att prova andra resemål och semesterformer. Inspirerade av Rosita tror vi att charter absolut står som näst på programmet. Och så vill vi låta Gabriel få prova på skidåkning.

Två jobbedagar är avklarade och idag höll jag på att falla i koma efter lunch. Catch up på jobbet tar på krafterna och semesterhjärnan är lite trögstartad. Inga egna saker inplanerade att göra, bara finnas till hands för mina medarbetare och bli inbriefad. När vi når måndag morgon tror jag att jag är påkopplad igen. I hemmamiljön har jag hunnit städa och tvätta och stryka och handla och …förutom uppackning etc. Allt detta i precis lika lugnt semestertempo som mitt tänkande. Men visst, måste man vara vaken till midnatt så hinner man ju en del. Och om ni nu undrar vem som har satt upp den fåniga regeln så….Jag erkänner på dirren: det är jag. Somnar man för tidigt på kvällen tenderar nämligen kroppen att tro att det bara är en sen eftermiddags-powernap och så vaknar man mitt i natten för att icke somna om inom de närmsta timmarna. Funkar inte! Somnar man vid midnatt sover man oftast till morgon – vaknar förmodligen mer död än levande, men den smällen får man ju ta.

Idag premiärtränar TB och sen ska vi äta lite nyttigt. Maken står vi spisen och jag ska åka och hämta TB. Senare ska vi heja fram Gnaget till vinst mot Blåvitt. Kul! På återhörande go vänner….och tills dess….ännu en vacker sommarbild….Kram Mia

8 thoughts on “Jetlaggade så att det förslår.

 1. Tur att man inte är Blåvitt fan då 😉
  Sonen börjar spela med ÖIS smålirare om en vecka och längtar så.
  Hoppas du har en bra bok att läsa så du håller dig vaken.
  Annars är Dubai ett underbart ställe att resa till med lagom restid och skidbacken där är så perfekt för hela familjen, så varför inte fixa två resor i en !?! 🙂
  Ha en fin vaken torsdagskväll. Kram

 2. Kan förstå att ni är virrpannor hela bunten med den tidsomställningen. En stor eloge till er att ni lyckats köra till rätt förskola och skola och sen få hem rätt familjemedlemmar 😉
  Kram kram

 3. Mariette, glömde ju skriva det, virrpanna som jag är, men ditt Dubaireseinlägg har också fått oss att tänka det. Så tusen tack…Jag kommer säkert att be dig om mer handfasta tips…

  Och tack Linda…visst är vi bra. Hihihi…

  Kram Mia

 4. Ingen mjukstart direkt… hoppas ni får en aningen lugnare helg med utrymme för vila och göra ingenting. Tack för den gulliga kommentaren hos oss, du är som sagt välkommen att emigrera till vårt läger om du vill, som happyvardag eller virrpanna – det spelar oss ingen roll! Kram.

 5. Yes Marie….definitivt har USA mitt hjärta, men jag skulle vilja kunna semestra mer än en gång/år och en USA-resa kostar ju en del. Dock har vi fått korn på Hilton Head, South Carolina och funderar kring det till nästa sommar, på sommaren. Då kan vi alla ha ledigt.

  Nä alla, ingen mjukstart men det har funkat ok. Sovmorgon idag lördag och det känns toppen.
  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *