To live by the day!

Oj, oj…det där är en konst. Och att göra det till vardags är ju inte alls lika lätt som när man har semester. När så familjen Happyvardag nu har (snart har haft) semester kanske ni undrar hur det går egentligen? Jodå, tackar som frågar – to live by the day är vi duktiga på. Redan innan vi far på semester brukar vi prata igenom vad vi alla vil ha ut av semester så att förväntningar kan bli verklighet. Att verbalisera sina tankar och känslor och låta alla komma till tals är enormt viktigt.

Inför denna Floridatripp var vi rörande överens – att vara tillsammans, slappa, sola och bada, inte ha en massa tider att passa och så lite individuella önskemål som shopping, golf, nöjesparker etc. Att utifrån de givna ramarna för resan (5 dagar i Orlando och 12 i Cape Coral) har vi sedan försökt att ta dagarna som de kommer. Vi har försökt leva efter behov och önskemål istället för efter tider, uppgifter, rutiner och måsten. Variationen av utflyktsdagar och hemmadagar, planerade aktiviteter och plötsliga infall, pool och beach, hemmamat och restauranger har varit toppen. Det känns som om vi har fått till en underbar kombo. Lät det skrytsamt? Det var nämligen inte meningen, men vi är ju så himla nöjda. Vid hemmalunchen idag pratade vi om vad vi är mest nöjda med och Gabriel börjar att svara: Både Jajjan och jag tycker att det bästa är att vi har varit tillsammans allihopa  hela tiden. Charmknutte! Både TB och maken och rektorskan kunde bara instämma. Vi har haft oceaner av tid tillsammans, inte nödvändigtvis i samma rum hela tiden men det har varit bara vi. Oerhört värdefullt. Vi känner oss både påfyllda och utvilade. Och även lite färdiga här nu….

För även om semester är ljuvligt, så är happyvardag också fint. Det gäller att njuta av nuet och även av minnerna förstås. Det gäller att glädjas över att kunna göra en semester och inte sörja att den går så snabbt – inte alla människor har denna möjlighet nämligen. Och sedan gäller det att samla ihop sig och skapa nya planer för framtiden. Idag lördag blev det inte som vi tänkt. Jag har varit knalldålig i magen hela natten och orken tröt för att ta sig till beachen idag (lägg därtill att det inte finns några toaletter där så…). Vi beslöt oss för att stanna hemma i huset. Efter frulle vilade jag mig och sedan tog städsuget överhand och jag gick loss på huset. Huruvida vi ska lämna det städat eller ej framgår inte helt klart, men maken menar bestämt att ”broom clean” endast innebär liksom undanplockat och sopat. Det tog jag ingen notis om. Jag har putsat rutor och speglar, skurat köket och rensat ut och så tvättat förstås – Åh, gud jag älskar hederligt hushållsarbete. Det får mig verkligen att känna en sån enorm inre tillfredsställelse….(sjukt, jag vet. Snälla kommentera det inte! Sannorlikheten eller oddsen för att det finns en diagnos för detta är nämligen skyhöga). Därefter påbörjades packningen och sedan blev det poolning för resten av dagen. Nu ska vi snart bege oss till vår härliga mexfavvo Iguana Mia för lite påskmiddag med Nilssons. Det ska bli supermysigt! Hoppas att magen ska samarbete snällt och att dagen imorgon bjuder på sol och beach för hela slanten.

Hemresan startar first thing monday morning….TB längtar, Gabriel värjer sig mot tanken, Så olika det kan vara….Kram Mia

 

3 thoughts on “To live by the day!

  1. Jag ska inte kommentera…..din uppenbara åkomma…..
    Men även om du uppenbarligen är helt knäpp så gillar jag dig ändå 🙂

    Skönt att känna att ni har fått ut det ni ville av semestern trots lite sjukdommar och trötthet. Ni är välkomna hem

    Kram

  2. Vilken semester! Så kan ni leva på alla fina minnen och bilder när den gråa vardagen kommer tillbaka. Fast nu är det vår. Och du är ju HAPPY vardag! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *