Hitta vilse!

Tack ni alla fina människor som skickat era hälsningar, er värme, era tankar och så många goa kramar – papsen är på bättringsvägen. Puh! Sjukvården är fantastisk och bara vetskapen om att man är på rätt ställe med rätt människor är förlösande i sig. Nu håller vi tummarna för att det inte blir några bakslag.

Jag läste en underbar krönika av Maggan Hägglund i Tara och tänkte delge lite av den. Det hela är så sant och egentligen så sjävklart och något jag verkligen behöver lära mig ibland. Vi som tillhör den effektiva sorten – den som letar efter den snabbaste vägen. Den sorten som sätter mål. Som är koncentrerade och produktiva. Vi som tar allt på sånt allvar och som jagar våra infall på flykten redan i tankestadiet. Vi som krampaktigt försöker vara duktiga. Hela tiden!

Hitta vilse! Det är nog minsann lite nyttigt att gå lite lagom vilse ibland. Att irra lite planlöst – inte ha hela resrutten klar för sig. Att våga möta det okända utan att bli livrädd. Se sånt som man inte förut sett, med nya ögon – utan karta, utan gps, utan tips från internet. Kanske är det inte lika tidseffektivt. Kanske blir hjärnans portvakt lite mer openminded och släpper igenom tankar som förut effektivt motades bort. Kanske blir det lite rörigt, men kanske blir det ockås lite mer spännande. En tanke fångad i flykten. Ett infall. En irrgång. Vilse. Och kanske blir det helt rätt.

Legenden om aposteln Paulus låter oss få veta att han satt ute på en gård och lekte med en höna. Någon i sällskapet sa att inte borde en så helig man slösa bort sin tid på att leka. Med en höna. Paulus svarade då helt enkelt:

”Den bågsträng som man aldrig låter slappna av, kan heller inte sträckas på bågen”

Sensmoralen säger oss alltså att om man är för spänd och koncentrerad hela tiden, kan man missa alltihop. Så sant som det är sagt. Tack snälla Maggan för att du delar din visdom till oss vanliga läsare. Visst är det så att när man är mitt uppe i smeten är det svårt att våga vara lite wild and crazy. Kanske är det enklast att börja med denna approach redan i planeringsstadiet. Jag tror banne mig att jag ska ge det en ärlig chans. Alla stenar jag har vänt det senaste 1 1/2 året. All inspiration jag har funnit i andra människors berättelser och erfarenheter. Alla steg jag faktiskt har tagit i rätt riktning. Man lär så länge man lever….

Måndagen har bjudit på skoldag och en spännande start på vår bedömarträning. Vi satsar nu hårt på att utöka vår samsyn kring elevers kunskapsutveckling kopplat till den nya läroplanens kunskapskrav. Och naturligtvis är kommunikation A och O. TB:s fotbollsträning är inställd idag och det tackar vi extra för. Efter en ganska fylld helg blir det extra skönt med en hemmaeftermiddag/kväll. Vi ska äta gott, tacosallad med varma nachos, och ge tv-soffan lite extra uppmärksamhet ikväll. Imorgon blir det en ny skolcoolhemlis om hur barn kan hjälpa barn. Ses snart igen….Kram Mia

10 thoughts on “Hitta vilse!

 1. Åh så bra! Det är precis sånt här jag behöver påminnas om för att inte fastna!

  Det är tankar kring dessa ämnen jag vill höra från föreläsaren, prästen eller samtalspartnern.

  Sånt som går rakt in!

  Igår prästen, idag du – vem blir det imorgon?

  Kram till dig och din pappa

 2. Gäller att ta tillvara på stunderna och tillåtas få göra en omväg ibland och oftast når man målet en erfarenhet rikare eller två.
  Det finna altid något att jobba på/utveckla och det är det som gör livet så spännande.
  Här hos dig finna alltid något lärorikt och du är guld värd.
  Härligt att höra att din pappa är på bättringsväg.
  Kramar

 3. Fast jag vill inte gå vilse, då rasar ju allt, det är jag helt säker på, men det är klart jag vill ju inte missa livet….kanske måste jag läsa hela krönikan….men ändå trivs jag bäst där jag vet vad jag syslar med.

  Kram

 4. Stackars pappsen! Vad skönt att det är pÃ¥ bättringsvägen…

  Du skriver så tänkvärt och dagens ord etsar sig fast som en viktig påminnelse till oss alla att stanna upp och insupa nuet.

  Många långa kramar

 5. Oj, är pappsen sjuk Mia! Jag visste inte…Åh, vad ledsen jag blir. Men han är på bättringsvägen? Hoppas hoppas det….. En pappa som är sjuk, det går rätt in i hjärtat på mig vet du…..

  Oj, det där med att hitta vilse….nja, det vet jag inte…. Kontrollmänniska du vet, det känns svajjigt bara att tänkta tanken att röra till det lite. Men förmodligen skulle jag behöva det. Behöva se att jorden fortsätter snurra trots att jag tappar kontrollen lite…

  Många tankar och kramar till dig och pappa

 6. Vad skönt att höra att pappa din är på bättringsvägen.
  Och absolut ska vi vara tacksamma och glada över den tillgång till vårdapparat vi ändå har.

  Vad skönt med en hemmakväll.. mysigt.
  Det är ni mer än väl värda.
  Kramar i lass till finaste vännen där

 7. Tittar in och läser, men inte så noga, hinne inte, men glad att din pappa är på väg åt rätt håll =) Kramen fina du

 8. Vad skönt att det går åt rätt håll!! Hoppas att kryar på sig snabbt!!
  Kloka ord…värda att tänka pÃ¥!

 9. Kära Mia, skönt att din pappa mår bättre. Så sant det du skrev om att livet kan förändras, och inte alltid till det bättre. Det är lätt att glömma och lätt att glömma att vara tacksam för det man har. Kram!

 10. Tackar och bugar. Visst är hon klok Maggan. Köp gärna Tara och läs hennes krönikor – jag älskar dem…

  Lilla papsen är nu hemma igen och riktigt pigg. Lite dropp, lite skak av huvud (utesluta kristallsjukan) och läkartid gör underverk.

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *