Där regnbågen slutar….

….jag undrar just vad som finns där? Många är de stunder jag minns från min uppväxt, då lille papsen ropat ut oss eller till fönstret då en vacker regnbåge tornar upp sig på himmelen. Många är de filosofiska resonemang vi fört kring var den början och var den slutar. Och vad som finns där den just börjar och slutar. Vi har alla varit synnerligen fascinerade över regnbågens existens. Ett naturfenomen, så vackert att halsen nästan snörs samman. För visst är det som vackrast när regnet har renat jorden och solen sedan sänder sina strålar. Något av ett underverk, faktiskt!

Idag hade jag ju tänkt låta soccermum diskutera individen kontra kollektivet, men det känns lite malplacerat. Jag kan inte riktigt fokusera och få till det, när mina tankar hela tiden strävar mot ett annat mål. Lille papsen var ju inte fräsch igår och mor Anita har nog haft en ganska tuff natt. Innan klockan slagit nio imorse förstod vi att det inte var läge att vänta ut någon bättring längre. Syster Yster var först på plats, därefter ambulansen. Just nu befinner han sig på akuten med diverse provtagningar och en förestående CT. Jag känner mig lite illa till mods, det måste erkännas. Snart 84 år innebär respekt och att man måste ta det lite extra försiktigt. Vi försöker fördriva tiden på bästa sätt, utan att stressa upp småfolket här hemma.

Men jag passar på att rekommendera en bra bok på regnbågstemat. ”Där regnbågen slutar” av Cecilia Ahern är en härlig bok. En bok med flyt och roligt upplägg. En varm roman om kärlek, vänskap och om hur saker aldrig blir som man har tänkt sig. Ni som brukar följa min lästips och gillar dem, ni kommer inte att bli besvikna. Cecilia Ahern kom redan 2004 ut med romanen ”PS Jag älskar dig” och den är också klart läsvärd. Just nu ligger en annan av henne och väntar på mig på mitt sängbord, nämligen ”Gåvan”. jag återkommer med mina upplevelse om denna.

Tvätt och städ och stryktvätt och vedhämtning har stått på programmet denna lite avslagna söndag. I eftermiddag har Gabriel först fotbollsträning, därefter TB. Hur allt blir är helt avhängigt de besked vi får från sjukhuset förstås.  Det är kallt och blåsigt, dock med en strimma sol i horisonten. Regnbågen lyser med sin frånvaro här idag, men jag hoppas innerligt inte att vi beskådat denna tillsammans för sista gången – min lille paps och jag.

På återhörande go vänner! Glöm ta lite extra väl hand om varandra. Livet förändras snabbare än man tror och det är inte alltid det är till det bättre. Kram Mia

11 thoughts on “Där regnbågen slutar….

 1. Det finns en fortsättning där regnbågen slutar.. Dagen efter vår farmors begravning fick min kusin ett positivt (dock oväntat) graviditetstest.. -Livet ter sig lusigt ibland. Hoppas att ni får flera fina stunder tillsammans!!!

  En styrke kram till dig fina Mia!!

 2. Bästaste! Styrkekram till dig min vän <3 Tänker på dig och givetvis på pappa Holger. Kramar i lass från Bästis M

 3. Älskade vän, vad är det jag läser..
  Åldern gör inte oron mindre, inte heller känslor eller tankar… dom finns där som ett tecken på kärlek.
  Du finns i mina tankar nu.. och jag gör allt jag kan för att skicka över lite god energi till dig och de dina.

  Styrke kramar i massor till bästa du

 4. Ja, det är ju så migränmamman.

  Tack alla fina. Jag känner värmen och tankarna. Papsen ligger nu på MOA och ahn behandlas som om han vore en strokepatient. De vet nämligen inte riktigt. Hur eller hur är det skönt att ha honom på rätt plats i alla fall.

  Jag har varit där en stund och Gabriel fick följa med. Ett riktigt lyckopiller så sjuksköterskan. Sen körde vi hem mor och såg till att hon fick middag samt kom iordning.

  Nu ska jag snart knoppa. Känner mig rätt trött och dränerad.

  Kram Mia

 5. Men fy, visst är det så att det kan ändras snabbt. Skrev lite om detta på min blogg =) det med att stanna upp och hinna leva och njuta. Kram finaste du

 6. stora Ö kramar, hoppas ni/ lilla pappsen har fått läget under kontroll………
  där regnbågen slutar tar det vackraste av det vackraste vid………sååå sa alltid min mor-mor……..

  tänker på dej//Febe.

 7. Tack alla. Visst rä det så – både att det ändras snabbt och att det finns vackra ting där den slutar.

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *