As if….sakna Sverige

Härom morgonen lyssnade jag på Rix Morgonzoo och där diskuterades vad man saknar med Sverige då man flyttar utomlands. Eller kanske då man bor utomlands, snarare. Det nämndes kaviar och knäckebröd, Ahlgrens bilar och Marabou mjölkchoklad och någon som saknade svenska tjejer. Man hyllade vår Svenska möbeljätte som möjliggör en hel del inköp, förutom möbler då, även då man är hemifrån. Jag kunde inte annat än fundera lite kring vad jag just skulle sakna, om jag mot all förmodan skulle hamna på andra breddgrader. Vad i min nuvarande värld skulle vara svårast att leva utan? Torsdag och dags att leka lite. As if och vi fantiserar vilt….häng på i kommentarsfältet!

Hrm…..Utomlands….Jag smakar rejält på ordet. Kanske Florida med sin ljuvliga värme, s ina underbara stränder, härliga människor, god service, fantastiska shopping och mat och dryck och nöjesparker och härliga boenden och pool och…Skulle jag verkligen sakna något här?

Eller kanske Spanien. Spanien ännu ett land där jag åtminstone förstår en del av språket och kan göra mig hjälpligt förstådd. Sol och behaglig temperatur året runt. Lite närmare hem till gamla Sverige. Även här ljuvlig mat och dryck, hav och pool. Några få som vi känner, men ändå. Hyfsad fotboll och åtminstone någon nöjespark.

Åh, Italien…..Min vingård eller en stadslägenhet. Lilla torget och den härliga maten. Underbar fotboll och gott klimat. Finfin shopping….

Ja ja, var jag än skulle hamna så skulle längtan alltid vara densamma. Mina nära och kära – familj, släkt och vänner. Goa arbetskamrater och kanske lilla vovven. När det gäller allt annat tror jag att det skulle funka. I nämnda länder finns sådant som jag gillar bäst och jag har inga speciella swedish crushes. Tror det eller ej, men jag har rätt lätt att acklimatisera mig då jag väl är på plats. Det är något värre i planeringsstadiet…..Något värre….

Vad skulle du ha saknat mest?

 Mina fina paranteser – The old folks. Mor Antia och pappa Holger. Åh gud, mitt hjärta skulle brista utan dem och alla andra nära mig.

Idag dalar de stora vackra snöflingor över Blekinge – stora som disktrasor som Gabriel säger. Jag misstänkte det redan vid uppstigning och åsynen av vår himmel idag. Skulle jag verkligen sakna det här? Faktum är att jag chockade mig själv genom att tycka att snöfallet är ganska mysigt. Gabriel älskar utevistelse, pulkarace och snöbollar. Och kanske är det precis det som behövs för att bryta alla sjukdomståg.

Lång dag på jobbet och sedan stora idrottskvällen. TB tränar fotboll på ena hållet i kommunen och Gabriel friidrott i den andra – så vi far med varsitt barn på olika håll. Sammantrålar sedan hemma till chicken bacon sandwich, tv-titt och brasmys. Bara en morgon till att stiga upp, innan vi tar helg. Härligt!

Kram Mia

 

 

 

 

 

12 thoughts on “As if….sakna Sverige

 1. Jag skulle saknat våra härliga årstider allra mest.

  Leriga höstar, vackra vintrar, skira vårar och soliga somrar!

  Flytta till där det är varmt jämt kan jag inte alls tänka mig men gärna till Bryssel!

  Kram i snöfallet

 2. Jag skulle ta mitt och Arvids pick och pack och dra mot solen helt klart. Men. Det är ingen önskan i dagsläget. Hellre soliga långsemestrar. Jag gillar Sverige alltför mycket för att vilja lämna det igen (London du vet).

  Här faller snön också, men det är pyttesmå flingor så jag hoppas att de slukas upp och inte faller ner på marken 😉

  Kramar om

 3. De år jag bodde utomlands saknade jag, förutom familj och kära förstås, lakritsbåtar. Det hade jag ingen aning om innan…visste inte att jag gillade det. Osthyvlar är också något att sakna. 🙂

 4. Hahaha…ja, osthyvel coh hårdost saknar jag ibalnd i Florida faktiskt. Där fick du mig A….

  Lakrits är ingen stor favorit och snön skulle jag kunna åka till så…

  Kram Mia

 5. Underbara tanke.. flyttlass som fladdrar iväg mot varmare breddgrader.
  FAST..
  Jag skulle nog välja halvårs boende.. sommaren i Sverige älskar jag.. ja trot eller ej.. även de regniga dagarna även om jag föredrar sol.
  Men vintern.. nä för den lede.. den kan jag byta bort mot en varm plats i solen vid poolen.

  Du.. vännen, du är lik mor dig 🙂
  Underbart.. du kommer alltså att åldras vackert..
  Lyllos dig.

  Kramar om dig goaste

 6. Jag skulle inte vilja flytta ifrån Sverige, men gärna åka utomlands på semester =) Ja om jag inte vore så flygrädd *skrattar* Kram fina Mia

 7. Jag saknar trottoarer att bara gå ut en promenad på i frisk luft. Att bara strosa runt i Sveriges underbara natur.
  Att bara släppa ut barnen och leka utomhus.
  Det är väl de största anledningarna till att vi är tillbaka här i Sverige. Sedan säger jag precis som du Familj och nära vänner saknar jag alltid. Kram

 8. Tack finaste Ewa….och jag håller med om att halvårsboende skulle vara bäst.. Det bästa av två världar liksom.

  Ta dig nägra stadiga innan browneyed så går flygresan som en dans. Promise! Maken min är flygrädd, men jag tvingar i honom (vad jag tror – han kanske lurar mig…) någon stadig gi´n och tonic.

  Mariette, det är en poäng där….

  Kram Mia

 9. Åh vad jag har haft samma tankar…
  Jag gjorde ju slag i saken och flyttade till Spanien. Bodde där i några år och saknade inte Sverige något speciellt. MEN att vara utan fina familjen, mamma & pappa, syster mfl det blev för jobbigt.

 10. Det mesta kan man ju köpa om man inte hamnar i ursskogen/djungeln någonstans. Jag var au-pair i San Francisco under ett år. En fantastisk stad där jag hade haft möjligheter att fortsätta att bo. Det gick bara inte då jag längtade efter mina nära och kära, jag kan vara utan det materiella men inte min famij…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *