Lat mellandag

Jullovets mellandagar är ett underbart komplement till vardagslivets hektiska snurr. Jag hade först tänkt köra en Skolcoolhemlis idag, men äh…är det jullov så är det. Jag återkommer med dessa då terminen är igång igen.

Jag somnade med hysterisk huvudvärk och hosta – ett extra tack till make och liten Gabriel som så gentilt och osjälviskt nu verkar ha delat med sig av sin jullovssjuka. Det var väl omtänksamt!? Idag mår jag sådär, måste erkännas. Jag tror inte jag har någon feber direkt och huvudvärken är under kontroll, men hostan….Grrrr…Tur i oturen att man är ledig och därför bara kan mosa omkring utan dåligt samvete. Förmiddagen ägnades åt disk, diverse samtal coh en gigantisk stryktvätt. Nämnde jag förresten att min torktumlare har havererat och det är ju det där med att sakna kon när båset är tomt…. Maken skulle jobba och det blev inte alltför betungande – de 16 barnen med personal blev 4 barn med samma antal personal – så han kom hem rätt snabbt igen.

Efter lunch dök våra efterlängtade vänner upp – Petra med dottern Emelie. Till vardags bor dessa i Stockholm, men är på besök hos mormor och morfar. Normalt sett brukar Petra och jag snika åt oss en ensamstund med fika eller restaurangbesök eller…men idag slog vi till med mamma/barn träff hemma hos oss. Så lyckat!

Gabriel och Emelie fann varandra direkt och det är en sann fröjd att se sitt barn skapa en ny kompisrelation- Så otroligt okomplicerat! Två goa ungar som inte är det minsta själviska. Vi hann fika, leka, bygga, kolla TV, vara ute och så nästan allt en gång till. Under tiden hann Petra och jag med vår catch up…Gud vad jag önskar att hon hade bott här fortfarande! Denna där kvinnan är så varm och omtänksam. Så nära till skratt och med härlig distans till liv och leverne. Tack Petra…du gav mig en underbar påfyllnadsdag idag. Kolla in våra sötnosar nedan:

 

Nu har hela familjen försetts med sin egen högst personliga dos hostmedicin och nu ska åtminstone jag vila ögonen något. Sedan blir det left overs till middag och laddning inför morgondagens fotbollsturnering, Gabriel ska vara på hemmaplan med sin bästis Mickan som kommer på besök. Och ja, en vuxen finns naturligtvis kvar hemma också – vem denna är har vi ännu inte bestämt.

På återhörande! Kram Mia

5 thoughts on “Lat mellandag

 1. Vad trist att det blev din tur nu med hosterier..
  Hoppas verkligen att det bara är en snabbis, det känns ju som om du haft din beskärda del av hals åkommor denna höst och vinter..

  Myyyys med kvalitéts tid med Go vännen, sån däringa energi givande stund 🙂
  Men du så söt hon var Lill fisan, å så söta de är tillsammans.

  Massa kramar till dig fina kvinna

 2. Stackars er allihop! Hosta är så jobbigt och tröttande.

  Kanske är ni piggare imorgon?

  Jag har också kompisar, mina bästa faktiskt, på annat håll, i Stockholm och Helsingborg, så det blir till att maila mycket och träffas när man kan.
  Det blir väl mest till jul och på sommaren!

  Krya på er! Kram/Cecilia

 3. Ja, det är härligt Giraffemma. Kul att du gillar skolccol.

  Tack Therese, det hoppas jag cokså.

  Ja, visst är det envist Ewa…men men…det kunde varit värre så.

  Det är mysigt med vänner utspritt också cecilia, så att man kan hälsa på. Men visst saknar jag min ”Peta” i vardagen…

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *