”Jag vaknar en julaftonsmorgon…

…och allt är så stilla och tyst.” Sant och även en av de vackraste julvisorna jag vet. Det är något visst att vakna när mörkret fortfarande omsluter världen. Att ligga och titta på det vackra sken julgranen och stjärnorna ger ifrån sig. En underbar start på vilken dag som helst, men på en julafton i synnerhet.

Eftersom det mesta var färdigt för dagens firande, tog vi det lite easy. Påbörjade uppläggningar till julbordet, plastade och satte i kylen. Förberedde glöggbuffén. Åt julfrulle med skinkmacka = mumma! Och så hade ju spistomten varit på besök. Glädjen visste inga gränser när en mycket yrvaken, men feberfri (tack tack tack…) Gabriel öppnade sitt paket och upptäckte en Wiikonsoll med tillhörande Resortspel. Eventuellt var hans storebror ungefär lika glad, eftersom han ”bara” har PS3 och Gamecube.

 

Bäst var det var knackade det på dörren (och ja, det är landet. Vi har ingen ringklocka, utan man knackar. Förhoppningvis. Grannar emellan knackar i bästa fall till och kliver sedan på, men men…) och utanför stod ett blomsterbud. Till mig! Tusen tack finaste Ewa (Everyday Running blogg) för en underbar julblomma. Jag blev så paff. Och så rörd. Du hade verkligen inte behövt. Som tack för att jag skickade lite ögonsalva till en fantastisk kvinna, som ALLTID ställer upp och hjälper andra.

Så flöt dagen på. Glöggbuffé vid 14.30, Kalle Anka och sedan väntan på tomten. Och han kom…förra året pulsandes i snön, i år ihärdigt skyddande sig för regn och vind men han kom….Gabriel som annars har ett utpräglat sinne för detaljer misstänkte ingenting – han är helt bombsäker på att tomten finns på riktigt. Så skönt! Så naivt, men så härligt att få vara barn, lite lyckligt ovetandes och levandes i en slags alternativ fantasivärld. Tids nog blir de varse om livets alla orättvsior och hemskheter så…Många paket blev det. I vår  familj delar tomten ut alla paket och hinner lämna huset, innan vi tar itu med självaste öppnandet. Riv och slit funkar inte för mig. Gabriel höll räkningen, både på sina egna och andras antal paket. Alla blev så nöjda och glada. Jag tror till och med att alla blev överraskade. Me like! TB fick sin ”stora” julis tidigare då hans limited edition av det nya Star Wars onlinespelet utkom, så när det dök upp en Iphone 4S i ett av hans paket höll han på att svimma av. Han hade ju bara förväntat sig lite småplock.  Och Gabriel…bilbana, Cars 2 grejer, Bakugan, kortspel, Transformersrobot och så ett Nintendo DS med Thomas spel till. Wow…han hade lite att göra resten av kvällen…

Gabriel mötte Tomten och ledde in honom i vårt hus. Redan då han tog av sig, synade Gabriel honom och så utbrister han: Åh, Tomten…så fin du är!

Efter tomteriet avnjöt vi ett underbart julbordsknytis. Sjöng och skålade, pratade och skrattade. Åt tills magen stod på fyra hörn. Diskade lite, plockade undan och så fram med mormors kakbuffé. Efter 20 började folk rulla hemåt och vi i Happyvardag kraschade i soffan. En underbart härlig julafton till ända. Och med vetskapen om att nu, nu börjar julledigheten på allvar.

Milou fick på sig sina tomteatiraljer och då blir han som förstenad. Inte helt nöjd, men så söt. Tomteluvan åkte snabbt av, men julscarfen fick sitta på.

Idag är det juldagen och vi fortsätter vårt kalasande och släktträffande. Vid lunch bär det av till bror och svägerska för hennes kalas. Här bjuds det alltid på värsta kakfesten…mums för mig. Mina pojkar gillar inte kakor, men det gör jag. Eftersom jag dock inte behöver kakor, bakar vi nästan aldrig här hemma så… God fortsättning önskar rektorskan med söner. Maken står som vanligt bakom kameran.

Kram på er alla från Happyvardag!

7 thoughts on “”Jag vaknar en julaftonsmorgon…

 1. God fortsättning till er alla . Härligt med jul och firande med familj. Ser att tomten lämnat i stort sätt samma saker till barnen här. Snäll tomte som vet vad som önskas 😉 Julkramar

 2. Vilken mysig jul ni verkar ha haft och jag förstår att barnen var lyckliga för sådana fantastiska presenter!!!
  Juldagsmorgon är i mitt tycke ännu mysigare, lugn och ro, rester av julmat och man kan njuta av alla fina presenter!

  God fortsättning och en stor kram till dig fina Mia!!

 3. Åh vilken mysig jul ni haft, så skönt att liten Gabriel blev pigg till självaste tomte dagen 🙂
  Förstår att barnen är mer än nöjda, så även ni.

  Blomman är given till en av de mest fantastiska och omtänksamma kvinnor jag träffat.
  Du är då väl värd den och jag hoppas att den står sig länge 🙂

  Massor med kramar till dig och de dina

 4. Säkert en tomtemor som styrt upp presenterna Mariette, eller vad tror du?

  Håller med migränmamman….Juldagsmorgonen är underbart slapp och härlig. Särskilt om man inte far till julottan.

  Ja, du Ewa…blomman lyser verkligen upp vårt hem. På juldagen var Gabriel sliten igen, men klarade ju tomtedagen med bravur. Nu ska vi bara kurera oss…

  Tack Therese. Hoppas ni haft det mysigt med.

  God fortsättning Diana..

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *