Ett julfirande tar form….

Dan före dopparedan. På Spåret och soffhäng just nu, som en slags periodvila, och sedan blir det nog lite dukning och annat plock inför morgondagen. Ännu en feberhet natt ligger bakom oss och dagen har inneburit en hel massa innemys. I makligt tempo har lakan bytts och skinka griljerats, Skagenröra fixats och räkägg förberetts, återvinningen besökts och kompletteringshandling gjorts. Nu har vi ätit chickenbacon sandwich och en öl slunkit ner. Vi njuter av känslan över att vara i fas…

I fas har vi varit länge. Det här med planering ligger mig varmt om hjärtat och jag gillar flyt mer än arbetshopar så……Redan i början av december får deltagande ”familjer” veta vad de ska ha med sig på julaftonsknytis – för det är ju så vi gör. Knytis – vem skulle annars orka med att anordna julfirande? Min egen ”to-do-lista” innefattar det mesta från julklappar via pyssel och pynt till inhandling och matförberedelser.Allt som kan göras tidigt görs tidigt (julkpappar påbörjas i november, systemet i början av december osv). Jag avskyr stress! Så med tanke på hur det blev här hemma med sjuk Gabriel denna vecka, så har allt liksom fungerat ändå.

Julafton innebär skinkfrulle, förberedelser och kyrkogårdsbesök på förmiddagen. Straxt innan Kalle Anka kommer alla hem till oss och då har vi dukat upp en smarrig glöggbufé. Efter tv-mys inväntar vi tomten och sedan intager vi knytisjulbord. Vi är ju en ganska stor familj så i minimiutfomrning är vi ca 13 stycken och i maxi 22. En väldigt lagom dag fylld av gemenskap och umgänge. Precis så det ska vara enligt oss…

Nu ska jag diska upp och duka bordet, sedan krascha med en tidning på näsan. Tittar in imorgon och önskar God Jul då….Kram så länge…

6 thoughts on “Ett julfirande tar form….

 1. Vilken fin lista, vi kör som sagt också knytis till jul vilket är underbart skönt.
  Å julstress, nä det struntar jag i.. det blir jul iaf 🙂

  Lilla Gabriel.. krama kram.. hockus pockus.. bli frisk till tomtedagen.

  Massor med varma julekramar till dig du fina..
  Och du.. ögonen är helt bra 😀
  // Ewa

 2. Jag är otroligt imponerad av din förmåga att organisera! Själv fnattar jag mest runt planlöst och plockar lite här och lite där och ger mig själv mer jobb än jag klarar av, men i slutändan funkar det oftast kanonbra det också, men misstänker att allt skulle gå snabbare om jag kunde få lite av din förmåga att organisera och planera 🙂
  Hoppas att ni haft en riktigt toppenfin julafton!! Kramar

 3. Vad duktig du är på att organisera vännen =) Imponerad. Hoppas ni hade en såååå mysig jul! varm kram fina du

 4. Hej på er alla och tackar…Vi hade supermysigt. Planering är ju mitt mellannamn och jag älskar att organisera, planera och strukturera. Funkar fint för mig…

  Hoppas ni alla haft det fint också…
  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *