En tidig julklapp

Så här i juletider är väntan på Tomten och de klappar han ska komma med tärande. Särskilt för vissa av Happyvardags familjemedlemmar. Gabriel han har full koll på antalet dagar det är och vilken underbar träning med baklängesräkning.Dan före dan före dan före dopparedan…Eller? Och bara tanken på att fara till affären är jobbig för honom – alla de saker som lockar och ber om att få följa med hem och mami som ständigt svarar med samma fras: ”Man kan ju inte handla något bara dagar före Tomten kommer på besök”

Gabriel inledde ju sitt jullov med feber och krupphosta, men höll ändå stången länge igårkväll. Är det lov så är det! Och då får man vara uppe så länge man vill – Gabriels favvofras just nu. Nattsömnen fick bli ostörd ända fram till 05.30, då hostan slog till. Efter lite bubbelvatten somnade han om och vaknade först vid 9.40. Wow! Och febern var nästan som bortblåst…Hosta och snuva, men minimalt med feber är ändå ganska lindrigt. Här fixades mor och fars hemmaekonomi och sedan var det dags för våra små tomtar att flytta in i huset. Så mysigt!

 

TB fick kompisbesök, lunchen fixades och sedan for jag till Maxi för den stora julhandlingen. Det gick över förväntan. Nu är allt inpackat och inte mindre än två kyskåp är proppfulla. Detta till trots finns det några saker kvar på listan, vilka inte kan inhandlas förrän fredag så… Morbror Mats med fru Lisa kom på eftermiddagsfika och för att lämna av lite julklappar. Snabbt trixades dessa undan, jag tror utan att lillungen såg dem. Så nu är det dags för en kvällspromenad med le dog och sedan lite käk. Det blir Fajitaspizza med valfri fyllning och sedan lite mys på det.

Men en fantastisk julklapp blev oss levererad idag. Ni kanske minns mitt inlägg kring en efterlysning av friidrottsplats till Gabriel ( Platsansökan med CV från 21/9 ) och idag…idag har vi blivit bönhörda. Gabriel får från och med januari träna med lokala friidrottsklubben. Jippie! Maken har dragit en mycket stor suck av lättnad. Gabriel blev helt prillig när vi berättade detta för honom. Han älskar att vara i friidrottshallen! På bilden är det Gabriel och kompisNeo i sina fina Sverigeträningskläder.

Hoppas ni har den bästa lillördagen, så här straxt före jul. Kram Mia

13 thoughts on “En tidig julklapp

 1. Härliga förväntan!! -Hoppas kruppen ger med sig, här hemma har vi precis startat sjukstuga igen. Kul i jul..

  Kramar

 2. Vad bra att ni fått en plats så Gabriel kan utveckla sitt springande och hoppande ännu mer 🙂 Och frisk och kry, det tror jag det att man blir av att bara vänta på tomten.
  Meja väntar också, o himmel vad hon väntar.

  Kram

 3. Så roligt att Gabriel äntligen ska få börja träna friidrott. Nu återstår det att se om hemmet än mer kommer bli en arena eller om den får stanna i friidrottshallen 😉

  Låter som en mysig dag i stort och skönt att Gabriel mår bättre nu.
  Kramar

 4. Vilken underbar dag. Allt sånt som jag blir helt stressad av. Som handling till exempel. Får du att framstå som värsta månskenspromenaden.

  Lugn! Det är vad jag känner. Underbara du!

  Kram
  Emma

 5. Vi kom inte till Maxi förrän efter mörkrets inbrott vi!

  Vilken söt gran ni har!

  Och skåpet i bakgrunden! Vi har precis fått ta över ett sånt släktskåp, bajsbrunt, men jag sa direkt att det blir nog bra bara man målar det vitt och det blir det ju – det ser jag nu.
  Det måste vara precis likadant – det ska jag visa maken!

  Här räknas det också dagar – oj, vad långsamt det går.
  Men imorgon är det i alla fall skolavslutning med fackeltåg till kyrkan.

  Kram

 6. Skönt höra att G mår bättre. Ååh vilken tomtenostalgi jag får när ser andra bilden. Precis de tomtarna (tre av dem) är jag uppvuxen med ”på mammas gata”.
  🙂
  Kramis

 7. Vi är på rätt väg Migränmamman. Hoppas Alice blir bättre snart.

  Bra uttryck Kristina…himmel vad det väntas runt om i stugorna.

  Det känns underbart Lasse.

  Precis Den tanken har slagit mig med Linda. Skönt ändå med en träninsghall.

  Tack sötaste Emma. Dina komplimanger värmer verkligen.

  Oj, trodde jag skymtade dig på Maxi vid 15.30 men var inte säker. Tur det….att jag inte var säker alltså… Ja, skåpet blev jättebra i antikvitt….me like!

  Jag har ärvt mina från mor Anita, Rosita…Jag älskar dem och mor o far älskar att se dem här hemma hos mig. Ger nog någon slags trygghetskänsla skulle jag tro – att jag tar hand om dem alltså.

  Kram Mia

 8. Åååå vad underbart, vad skoj…
  Önskar jag fick vara med och se Gabriels lyckliga ögon 🙂
  Fantastisk skoj, som jag sagt för länge sen.. han kommer bli Sveriges nya friidrotts hopp, och jag som älskar friidrott kommer bli ännu mer klistrad 😀
  Gratta honom så stort från mig.

  Maxi för dig idag, skönt att ha det gjort 😀
  Tomtefamiljerna står så fint och välkomnar er jul.

  Kramar om i massor.. och du, mina ögon är sååååå mycket bättre. Tack raring <3

 9. Fantastiskt kul för Gabriel att äntligen få börja träna med friidrottsklubben. Glad att höra att han är bättre. Ha en fin torsdag. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *