Knep och knåp!

Dagen idag har ett alldeles särskilt tema, nämligen pyssel i stort och smått. Inte min favvogrej, men samtidigt inget jag vill vara utan. Att hela Svettpärlan pysslar samtidigt ger en känsla av samhörighet. Och som grädde på moset avnjuter vi alltid årets julbord denna dag. Här kommer bilder:

Söta fröken Irre och hennes små godingar gör fina saker att ta hem eller ge bort i julklapp. Hos oss blir det alltid lite färre, men riktiga saker – inte krimskrams som går sönder bara man tittar på det.

Den här söta kransen pysslade Irres kollega Nettan till en dag – ett gammalt cykelhjul,lite ris och en ljusslinga och vips hade de en söt liten Adventskalender.

Eftersom jag har lite svårt med finmotoriken och framförallt tålamodet vid just pyssel, ägnade jag min dag åt att vara köket behjälpliga. Vid julbord behövs det ju gärna extra händer. Det närmaste pyssel jag kom var att göra skyltar till maten.

Väl hemma tog nästa pyssel vid. Maken hade helt på egen hand lyckats få granen i julgransfoten och vips hade han eliminerat den möjliga familjekonflikt, vilken har en tenden satt infinna sig ungefär vid samma tidpunkt varje år. Puh! Därmed var det bara det tålamodsprövande jobbet med att trassla ut julgransbelysningen och få den på plats i granen samt klä den fin. Mina nyinköpta kulor – vita med röd sammet på samt röda med vit sammet på – skulle dock förses med snören. Det gick galant.

Så nu sitter jag här i min läsfåtölj. Studerar min fina nyklädda gran (som bara saknar de där polkagriskäpparna) och njuter av brasan. Ikväll ska TB på domarutbildning inför julhelgens stora inomhusturnering och vi andra ska bara slappa. Imorgon är det sista skoldagen…så skönt!

Kram Mia

10 thoughts on “Knep och knåp!

 1. Snygga skyltar! Såna gillar jag! Gjorde mindre variant till glöggminglet.

  Åh vilka kulor sen!

  Kan man inte få se en helbild på granen?

  Måndagskram

 2. Hade nog gjort som du, skrivit skyltar istället för att pyssla. Jag är ingen knep-och-knåpig person och följaktligen har jag aldrig utvecklat någon fäbless för att pyssla…

 3. Tack tjejer…och ja, det var en mysig dag. Helt klart!

  Nu ligger jag i sängen och laddar för morgondagens julavslutning.

  Kram Mia

 4. Det såg ut som en jättemysig dag 🙂 Mina killar hade också julpyssel i skolan igår och kom hem med mycket fint. Nu gäller det bara att ta in granen så att alla fina alster kan hängas upp 🙂 Kram

 5. Julpyssel är faktiskt något jag saknar..
  Just den där känslan av samhörighet med barnen, föräldrar och skol personal som du så fint beskriver.
  Nu får jag glatt vänta på barnbarnens stigande ålder, visst jag har ju fantastiska bonus barn, men vill ju inte stjäla mammans plats..

  Underbara små skyltar du gjort, å kulorna till granen var också fantastiska.

  Kramar om fig och lille Gabriel och hoppas att han mår bättre idag.

 6. Vad mysigt Therese – jag är värdelös på att sätta upp barnens alster. Tyvärr….

  Ja, det är en härlig känsla Ewa, men ack så intensivt…

  Förstår att du längtar Fina Frun. Det är lite tight med tid…

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *