Klapp, klapp, klart…

Äntligen har alla bitar fallit på plats. Och äntligen kan man börja drömma sig bort. Njuta så där som man bara kan göra i förskott ibland. Och nej darlings….det har inte ett skvatt med julen att göra. Förvisso hade jag önskat att jag hade haft lite av Rositas (Globetrottermama) energi inför julstöket – hon var ju klar med julklapparna för flera veckor sedan. Puh! Nä, här är det annat klapp, klapp, klart som gäller. Något ännu mer behagligt än julen. En resa förstås….

Ni minns säkert att jag skrev att vi har bokat boende till vår USA-trip i vår, men att vi inte hittat flygbiljetter. Nåväl, nu är det löst sedan en tid tillbaka och den sista pusselbiten i detta skedet, nämligen hyrbilen, är också under kontroll. USA är ju happyvardags favvoresemål och Florida i synnerhet vårt mesta semestertillhåll. Första gången vi for hit var hösten 2000 och sedan dess har vi besök många olika ställen. Inför den kommande våren var det inte alls självklart att det skulle bli just Florida igen. TB går ju i årskurs 9 och har en massa nationella prov och fotbollen skruvas upp ännu ett snäpp så…Men så kom det ju sig att påsken ligger så lägligt tidigt år och då övergav vi tanken på Dubai under sportlovet. Sensommaren och början av hösten har inneburit ett roligt men lite energiödande planeringsarbete. Att sy ihop sin egen resa (vilket vi alltid har gjort. Vi har aldrig rest charter, bortsett från en skidresa till Verbier med Sportresor 2007) innebär ju osökt en massa letande och kontaktande kring boenden. Men nu så…Florida för gång nummer 8 – Here we come!

Flygbiljetterna var knepigast att få till denna gång – ja, vi är ju ganska kräsna vi. Vi strävar efter så bra restider som möjligt till så bra pris som möjligt. Och sen reser vi ju inte med vilket bolag som helst heller. Nu blev det Lufthansa och de kan kvalitet och service. Utresa en tidig fredagsmorgon i slutet av mars och ankomst Tampa deras fredag kvällning. Biltur till Orlando och sedan incheck på ett lägenhetshotell. Hotellet har visst egen Outlet, flera pooler och vattenrutschbana, Pizza Hut i entrén och ja..The American way, helt enkelt.

 

Sorry, kunde inte få bilderna större. Här ska vi i alla fall bo 5 nätter och riktigt njuta av pulsen i Orlando, för här händer det alltid en massa saker. Vi ska gå på Universal Studio och Island of Adventure, våra två absoluta favoritnöjesparker med massor av berg-och dalbanor. Och vet ni vad…den 14/10 öppnade Legoland Florida så det måste vi ju bara prova också. Mycket shopping ska klaras av här uppe där Outleten är som bäst. Och så måste vi besöka favoritrestauranger och njuta vid hotellets vattenpark såklart. Vilken flygande start på semestern!

På onsdagen kör vi söderut mot västkusten och Cape Coral där. Här har vi hyrt ett härligt hus och vi stannar i 12 nätter. Egentligen vet vi ingenting om just Cape Coral då vi inte varit där förut, men det har ett bra utgångsläge för de saker vi gillade bäst vid förra årets semester på Fort Myers Beach. Nära till flera bra shoppingställen, underbara restauranger i närheten och så fina stränder. Jag tror att vi kommer att stå ut….Här nere är det betydligt lugnare tempo som gäller och en mer leasure livsstil. Här ska vi bara slappa, bada och umgås. När vi når Cape Coral har bästisMaria med familj redan hunnit slå sig till ro här och det innebär att maken har flera golfkompisar och vi andra sol- och badkompisar. Som jag längtar…

 

 

Huset har 4 sovrum, 3 badrum, 2 vardagsrum, kök, tvättstuga, lanai och poolområde. Biljardbord, trådlöst internet och tv i alla rum samt i uterummet. Vad tror ni? Kan man stå ut med detta? JAAAAAA! Vi längtar och väntar och bara drömmer om vad vi ska shoppa, äta och hitta på….Det här är halva grejen med våra resor. Så klapp, klapp, klart för nu…flygbiljetter, hyrbil, boende. Och många saker redan betalda….

Onsdag idag och en gigantisk jobbedag känns det som. Den avslutas med ett BUP-möte och det kan bli lite hur som….Och så en lång torsdag med betygskonferens på det. Jag gissar att jag kommer att vara rätt mör lagom till fredagen. Öppet Hus på Aspero igår var toppen och vi är alla överrens om att det är ett solklart alternativ för TB. Underbara pedagoger och rektor, härlig miljö och god inställning till kunskap och lärande. Me like a lot! Nu ska jag njuta Gulaschsoppa till lunch samt nybakat bröd. I eftermiddag blir det skrivjobb och sedan möte. Ikväll har jag tv-jouren, som alltid på en lillördag. Imorgon blir till till att låtsasleka lite…Kram Mia

12 thoughts on “Klapp, klapp, klart…

 1. Ha ha, jag trodde faktiskt att du var klar med JULklappbestyren så här den sista skälvande dagen innan månaden med stort M.
  🙂
  Men guuuu så sugen jag blir på Florida nu. Min dröm för 40-års resa är just en USA resa. Helst LA, LAS Vegas och San Fransisco. Men det tror jag inte att det blir råd till med så ”kort” besparingstid. I så fall vill jag till Florida! Adam kommer vara 5,5 år då och rimligt ”stor” då. Åh så härligt för er. Och ni är borta länge ju!

  Kram, Rosita

 2. Vad ska man säga?????
  VILL FÖLJA MED..
  Jag vet Mia att jag frågade förra gången, och med risk för att vara tjatig så gör jag det igen.. snällarå?
  Jag kan bli din PT och du min resekompis 😉
  Just i detta nu skulle jag verkligen behöva en tripp till varmare land med god mat, massa shopping och bara njutelse.

  Kram raring

 3. ÅÅåååååå så härligt!!!! Jag vill också!!!!

  Jag tror alltid att jag har koll på julklappar, och sånt, sen kommer jag på 23december 16.00 att så är inte fallet och så står man där i kö med alla andra smartskallar *snark*

  HOppas Bup-mötet gick bra

  Kram

 4. Men guuuuuuuuud va underbart det kommer att bli!!! Och Legoland, då kan jag tänka mig att en ung herre kommer att trivas.

  Vi här hemma är tacksamma över det där med trådlöst internet så att du kan hålla oss underrättade!

  Grattis till ett kommande äventyr!

  Kramar!

 5. Ohhh, okej jag kommer med, bara för du frågar så snällt =) Kan absolut se mig själv med en härlig parasoll drink vid poolen *hihi* Kramiz

 6. Jag vill inte resa själv – ja, jag är konstig – men jag är SÅ glad för din skull. Ser helt underbart ut!

  Häärligt att ha något att längta till! Och så roligt att sammanstråla med bästisMaria!

  Hoppas att du har det bra vännen! Kram på dig!

 7. Klart ni ska hänga med alla…det hade ju varit kanon. och du Anna….du ska ju snart föda då så det är klart att du inte vill ut i världen och flänga…

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *