Trygghetspärmen!

God fredag härliga människor! Jag vaknade till en rejält blåsig morgon och jag var rätt lättad över att Milou befann sig hos svärmor och svärfar – en tidig promenad stod nämligen inte överst på min önskelista just då precis. Lite morgontrix och så skynda skynda till förskola/skola. Idag har vi firat advent genom att vandra fackeltåg till vår kyrka, dryga 3 km bort. Det är underbart stämningsfullt – 250 elever och lärare i ett fackeltåg. Vackra sånger och psalmer, prästen Göran som pratade och så ljuständning av en elev från varje klass. Väl tillbaka på skolan väntade lussebullar, pepparkakor och dryck. En härlig tradition som vi värna mycket om….

När Gabriel gjorde entré i förskolelivet mötte vi en ny tradition där – nämligen trygghetspärmen. Man ombads göra en pärm och förse den med register. I pärmen ansvarar vi föräldrar för att sätta in bilder på nära och kära, sådana bilder som jag antar kan vara mysiga att plocka fram ibland. Pedagogerna sätter sedan in dokumentation från förskoleåret. Vi valde att göra vår beskärda del som en slags berättelse från vecka 14 i mamis mage fram till Florida i våras, (sen har jag varit lat)  så att betraktarna, i den mån de är läskunniga, kan stifta bekantskap med familjen Happyvardag samt vår släkt och vänner. Här är ett urval av pics…

 

Översta bilden är pärmens framsida – häftig färg på ögonen va? På bild nummer två är liten Gabriel ganska ny – en varm sommardag 2006. Pedagogerna hade sedan satt in en massa olika berättelser frånn diverse dagliga sysslor till andra aktiviteter och händelser. Så fascinerande att läsa och följa via bilder och vilket underbart minne från sin förskoletid. Eller vad sägs om….

Första bilden är Gabriels första dag på Sockermyran…en sådan liten knallhatt, va! Bild nummer 2 visar vem han är mest lik i familjen….Och bild nummer 3 är dokumentation från skogbesök. Trygghetspärmen fick vi med oss hem förra helgen, inför Gabriels utvecklingssamtal. I tisdags var vi på sista (?) utvecklingssamtalet på förskolan. Först fick mami prata med Si-Mona och Anna och de berättade om hur mogen och duktig han har blivit. Man kan säga att det var idel superlativ om hans utveckling. Jätteskönt! Sedan fick Gabriel komma in och berätta utifrån pärmen vad han upplevt som roligast och mest spännande i deras olika teman och aktiviteter. En fantastisk träning i att försöka hålla i sitt eget samtal. Åh, de är så duktiga och pedagogiska alla som jobbar på Sockermyran/Skogsmyran. Jag är så grymt imponerad! De är så lyhörda och flexibla – Gabriel har verkligen fått växa i ro……

Fredag idag och då slutar jag ju tidigt, 13.oo. Handla, hem och packa upp. Halva huset hann adventsstädas och fejas, innan mörkret sänkte sig och regnet började smattra mot rutorna. Nu sprakar brasan och kvällens spareribs doftar underbart från ugnen. Efter kycklingfilé, skysås och stekt potatis i skolan skall vi ikväll njuta ribs, wraps till grabbarna och lite ciabatta med nypillede reijer samt chiliaioli. Mumma…Sen ska jag läsa ut min bok, ty nu håller jag på att spricka av nyfikenhet. Därmed mina vänner tänker jag hålla fredag….Hoppas ni gör detsamma. Imorgon fortsätter adventsstöket inne och ute – me like! Sista bilden visar hur man firas som födelsedagsbarn på Skogsmyran. Kram Mia

13 thoughts on “Trygghetspärmen!

 1. Sicken fin kille!! Blir roligt för honom att ta fram trygghetspärmen om en massa år…eller för mamman att ta fram och vara nostaligsk över. Kanske något att ta fram när första flickvännen tas med hem!? 😉

 2. Så fin Gabriel och så fin pärm! På Arvids förskola har alla barnen en liknande. Är så roligt att få ta del av deras liv på förskolan 🙂

  Låter som en väldigt fin fredagsmeny. Synd att man bor så långt bort 😉
  Kram

 3. Så söt!

  Mina barn har också sådana pärmar som följer dem.

  De var bra att ta fram på dagis när de var lite yngre och kanske längtade efter oss.

  Kram

 4. Åren går fort så det är kul att kunna följa de små i deras framsteg.
  Fackeltåg vad underbart det låter. Ha en skön helg och första advent. Kram

 5. Absolu Marie…han hade gillat det. Och visst är det roligt att ah som minne Sofia och A. Definitivt något för student och flickvän och…

  Ja, Linda nu är det snart dags att ni flyttar mot Blekinge,,,

  Jag trro den varit mycket tummad av Gabriel, prästgårdsdrömmen…Han har ju alltid mamilängtan.

  Det var så vackert Mariette…men kanske näst intill för blåsigt…

  Kram Mia

 6. Låter nästan precis som Annies förskola. Vi har ju tävlat lite tidigare om att ha bästa förskolan, men får väl erkänna att det kanske är jämt skägg mellan oss då. 😉

  Så underbart med förskolor som verkligen, verkligen, bryr sig om barnen.

  Ha en fin helg, vännen! Kram!

 7. Så söt han är lilla Gabriel 🙂
  Å vilken super fin pärm..
  Här har det också advents fixats idag och myst bebis.

  Kramar om dig raring

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *