As if….middagsdate

Dags igen…Dags att klura ut vem du skulle bjuda på middag och vad du skulle tillaga. Nästan som lite halv-åtta-hos-mig kanske. Eller inte! För med tanke på den senaste tidens turbulens i politiken, är det förstås lämpligt att välja en figur därifrån. Och hur denna middag ska te sig är det bara du som bestämmer. Tusan så kul! Låt oss leka lite!  ”As if….Som om…” Låt torsdagskvällen gå i låtsaslekens tecken och häng på i kommentarsfältet. Låt oss drömma oss bort! Låt oss fantisera! Och visst passar det en torsdag bäst. Jag älskar torsdagar! Jag älskar känslan av att ha bara en jobbedag kvar innan ledighet! Jag älskar känslan av att hela långa helgen ligger där inom räckhåll! Så here it comes….

Dags att planera en datenight – en middagsdejt med någon politiker. Och visst hade det varit spännande med en sådan kul kille som Jurholt. Eller kanske Björklund? Men nej, jag måste välja ur det lokala lilla akvariet – bland lokala politiker i allmänhet och då BUN (barn och ungdomsnämnden) i synnerhet. Och varför inte….Jag tar hela klabbet. Vi har ju gott om plats och jag är ingen snikvariant så…Hit med hela BUN på middagsgalej.

Och menyn…Mmmmm…Alltså jag gillar verkligen matlagning, något jag lärt mig på äldre dar. Jag gillar att lyxa till. Lite crossover. Lite twist sådär. Hrm….nja, det får bli så här. Ingen lyxvariant av halv-åtta-hos mig så långt ögat räcker. Det blir ingen samsyn, ingen röd tråd, inget som harmonierar. Självklart lyssnar jag inte alls efter deras önskemål, ej heller tar jag hänsyn till eventuella allergier. Nej nej….självklart kör jag mitt race och vadå läsa meny innan? De får väl se vad de får när tallriken serveras. Take it or leave it….

Fördrink: Sötsliskig ”Piggelindrink” med avskyvärda dekorationer i form av färggrant parasoll och halvsöndrig drinkpinne samt halvsmält is. Naturligtvis finns det inte så att det räcker till alla. Det är ju sparbeting. Ni får helt enkelt dela. Inga snacks eller tilltugg….Tog ni inte med det själva?

 Förrätt: Halvkall rödbetssoppa med på tok för mycket smak av kummin.  Alla får en extra stor portion för att kompensera – det får vi ta av reserven. Ät och var glad. Brödbiten till uteblev tyvärr. Bagaren var sjuk och det finns tyvärr inga pengar till vikarie så… Till detta dricks det ett sött och halvljummet vitt vin vid namn Atlantis. Vadå…det funkade ju fint förr!

Varmrätt: Oxfilé Provencale. Det gäller ju att hålla en fin fasad utåt.  Underbart gott med ett ljuvligt Amaronevin till – vår gode vän Tommasi. Mineralvatten istället för kranvatten. Rejäl portion med möjlighet till påfyllnad. Endast det bästa är gott nog…Men oj då…det blev mycket dyrar än jag tänkt – får använda lite till av reserven.

Efterrätt: Kostnaden drog iväg under huvudrätten så här gäller det svångrem. Ciron- och limepaj, utan tillbehör. Surt så att det förslår. En slät kopp kaffe. Egentligen fanns det inte pengar till någon dessert, men men…underskottet får vi ta med oss in i nästa middag. Tyvärr kan maten inte intagas inomhus, då vi måste spara in på lokalkostnaden. Hoppas alla gäster är välklädda för utomhusvistelse. Klart uppiggande effekt!

Hahaha…underbart kul! Jag skrattar själv. Det hade kunnat bli en kväll att minnas. Politiker tillhör inte den yrkeskategori jag högaktar mest, om jag uttrycker mig lite snällt. Torsdagen har passerat lunch och mer därtill – snart dags för hemgång. TB åker direkt till staden för träning i eftermiddag, vi andra drar hemåt. Ikväll är det egentligen gymnasieinfo, men då SYV:en gör en total genomgång av samtliga gymnasieprogram hoppar vi detta evenemang. TB har nämligen redan bestämt sig samt varit på prova-på-dag så….Grabbarna och deras fader ska mysa med kojbygge och spel på hemmaplan, själv ska jag gå på f-möte i fotbollslaget. Och ni minns väl hur utskälld jag blev av en annan förälder för mitt sätt att hantera körfördelningen till matcher….Wish me luck! Att jag vågar mig dit kanske är en form av självskadebeteende, men jag tror ju inte på strutsmentaliteten. Men min approach inför mötet är ett mycket loj och leasure häng i soffan. Lägg därtill en fåordigheter, så förstår ni säkert att jag har så mycket jag gör med att hålla mig själv i schack.

Imorgon firar vi fredag och vi inleder dagen med Adventsbesök i vår kyrka. Jag ska också berätta om ett roligt samtal jag haft i veckan…Kram Mia

 

8 thoughts on “As if….middagsdate

 1. Ha ha.. underbara du..
  Den middagen skulle spelas in och skulle därmed slå alla såpor med hästlängder 🙂

  Jag håller med dig, torsdagar är veckans bästa dag.. jag älskar verkligen denna dag.

  Massa kram // Ewa

 2. Du är makalös i din allegori!! Tack för gott skratt samt en stunds eftertanke till hur det ofta går till i ”verkliga politiker världen”. Kram

 3. Vilken fantastisk middag som de så väl förtjänar… Underbart påhittig du är!

  Känner igen allt i hop från mitt jobb.

  Kram och lycka till på mötet!

 4. Det hade varit underbart kul Ewa….

  Tusen tack finaste Helena…

  Nyfiken i en strut Fina frun…välkommen imon.

  Tack tack prästgården…

  Kram alla

 5. Du är underbar Mia! 🙂
  Får jag välja dig? Att ha dig till min middagsdejt?
  Och jag skulle nog inte laga nåt. En fräsch fördrink hemma och sen rastaurang och lokal! 🙂
  Eller så åker vi på spa, sitter i morgonrock, dricker vin och pratar i massor!
  Kram och fiiiiin fredag darling

  Hur gick f-mötet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *