”Ensamma hjärtan….

….och hemlösa hundar” Hur gulligt låter inte det? Eller gulligt och gulligt, rätt tragisk är kanske mer rätt ord egentligen. Få saker kan anspela på min empati som just hjärtesorg och hundar. Och fråga mig inte om korrelationen dessa variabler emellan. Hjärtesorg kan jag absolut relatera till och det väcker till och med rätt knasiga minnen. Knasiga och en del riktigt jobbiga. Minnesbilder man nästan vill värja sig emot. Minnesbilder som får strupen att snöras samman och ögonen att tårfyllas. Vem har väl inte varit med om att vara den som älskar allra mest? Eller den som blivit lämnad – övergiven? Känslan av vanmakt att inte kunna göra någonting för att övertyga den andra parten om att den gör fel. För hur fel det än kan vara ur en persons perspektiv, lika rätt kan det ju vara från någon annans. En förkrossad och en lättad – vilken synnerligen förfärlig kombo. Lika underbar som kärlek kan vara, lika grym kan den också upplevas.

Ja, nu var det ju som tur väl är en stund sedan för min egen del då, men….Inte för att man kan gå som på helspänn och förvänta sig det värsta, men….Det finns ju inga garantier här i världen. Det finns ju inga garantier för att få fortsätta leva i lycklig tvåsamhet. Hur gärna man än skulle vilja vaccinera sig mot hjärtesvek och sorg så går det liksom inte riktigt till så. Men man kan ju alltid se till att själv göra allt som står i ens makt för att det ska fungera – göra sig oumbärlig, helt enkelt. Och gud, vad jag gör det….hela tiden (obs, ingen ironi…). Försöker göra mig oumbärlig alltså..Inte för att jag tror att maken min letar andra alternativ, ty han verkar nöjd och tillfreds. Puh!

Fast egentligen var det ju inte alls detta inlägget skulle handla om. Jag tänkte ju ge ett boktips. Kanske till och med ett litet julklappstips. Boken ”Ensamma hjärtan och hemlösa hundar” av  Lucy Dillon är en underbart härlig feelgood bok. Engelska landsbygden och vips är min fantasivärld fylld av böljande kullar, oljerocksklädda människor, Hunter´s på fötterna och brasa, te och scones. Hahahaha….Jag befinner mig mitt i boken och precis alla stör i min värld just nu. Inte minst stör det mig att jag bokat in personalmöte för kvällen. Innan dess ska mor Anita hämtas för barnvakteri och deras måntaliga ekonomi fixas. Möte mellan 17.30 och 20.30  och sedan per automatik plock och don på hemmaplan. Gissar att det blir svårt att hinna med läsfåtöljen. Grrrrr….men imorgon. Efter lite Skolcoola hemlisar ska jag bara slappa och läsa och…

Hoppas ni haft en fin jobbevecksstart. Kram Mia

15 thoughts on “”Ensamma hjärtan….

 1. Tack för tipset!

  Visst är det underbart med böcker som får en att känna så. Man tar varje chans och känner sig nästan otrogen när läsning i boken blir viktigare än allt annat.. nästan.

  Hoppas att du har en bra dag, trots att du inte får läsa! 🙂

  Kram!

 2. Boken är underbar. Färdigläst och påväg till en vännina som väntar på bra bok. Själv vet jag inte vad jag skall läsa nu? Fler tips på lager? Stod vid ” bokhyllan” i affären och kunde inte välja . Beslutångesten tog över!
  Ha en bra måndagskväll och hoppas du hinner läsa en sida eller två innan kudden kallar. Kram

 3. En tanke som slog mig slog mig var att din underbara son byggt sin bilbana på ett väldigt strukturerat sätt med alla filmer vända åt samma håll på båda sidorna. Lite har han nog efter sin fantastiska mamma ändå!
  Du får köra på svart-vita filmer 😉 som ägde innan färgpatronerna tog över vår vardag.Kram

 4. Åh, älskling! Den där boken står just nu i skåpet! Fick hem den (och några till) från Adlibris i fredags! 🙂
  Gillar du den så kommer nog jag också att göra det!
  Kram kram kram i massor till dig

 5. Här sitter man, i detta fallet jag, och har lite småångest. För bokval till fredagens bokklubb, sufar in här och allt är löst. UNDERBART! Vi har läst lite tråkiga böcker de senaste gångerna. Tid för feelgood.

  Kram!

 6. Ryser i hela kroppen.. hua hua.. det är en hemsk känsla att bli övergiven.. ensam.. förådd..förd bakom ljuset..
  Tur att min godis gubbe också är nöjd med sin tillvaro 🙂

  Tackar för lästipset.
  Massa med kram till dig

 7. Den är härligt bra och jag har många i högen för ickelästa böcker. Närmast på tur står Keplers tredje bok Eldvittnet. Maken säger att den är bättre än Paganinikontraktet. och den gillade jag. Sen ska jag köpa Denise Rudberg Två gånger är en vana. MYS!!!!

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *