När byxor och kallingar åker av…

….då kan man tror att det ska handla om något sexigt, vuxet och halvtabu att blogga om. Men så är då rakt icke fallet. Det är helt barnvänligt och utan några som helst anspelningar. Byxor och kallingar som åker av är den bistra sanningen och resultatet av en långdragen elak bacillusk hos liten Gabriel. Han hostar fortfarande och har blivit så blek och tanig. Kläderna får han hålla i och dra upp – energinivån är inte alls där den brukar. Gabriel som har ett helt annat behov av matintag än sin bror och som med glädje livsnjuter på det ena och det andra. Och nu….vi trugar och ber – frågar vad han skulle kunna tänkas vara sugen på. Glad och obekymrad är han dock ändå, förutom på sina kläder då som faller av, som han uttrycker det.

Härliga fantastiska söndag här i Happyvardag. Vi hade en slapp och skön lördag med mycket brasmys, bokläsning och god middag – fick tom i mig lite av ett glas vin. Somnade som en stock innan midnatt (kors i taket) och vaknade bara av att maken gav mig medicin mitt i natten. Söndagen tog sin start straxt efter 8 och då frosten fortfarande regerade över vår trädgård. En liten städning och sedan en mycket långsam men skön skogspromenad med Milou. Hösten både luktar härligt och är så vacker att se på då solen skiner, himlen är mörkblå och havet nästan är bleke. Lägg därtill en skog i alla gula och röda nyanser. Brunch med croq Monsuier och sedan en stund i läsfåtöljen. Inte ska man klaga inte…

Lite mycket tyg i brallorna, eller vad säger ni? Eftermiddagen tillbringade vi på stranden. Det lät något det va? Men faktum var att det var supermysigt….Grävmaskinparken med hemifrån och så fikakorgen förstås. Vi satt där på bryggan med solen i nobban och njöt efter en lång grävuppgift. Och så hoppade vi försiktigt på stenar och pluppade stora bamsestenar och tittade på säsongens sista vattenscooterentusiast. Vilken ynnerst att kunna få en sådan här dag den 23 oktober…..

Idag är familjen Happyvardag väldigt osynkade i sina mattider, men efter strandbesöket blev det MC D – en sen lunch för TB och ett förstärkt mellis för Gabriel. Och han åt…trots att han fikade på stranden och åt en korv med bröd. Och åt en halv kexchoklad när vi handlade. Vad gör man inte för att få till det med intag. Ikväll blir det senare middag då TB har inomhusträning mellan 17.45 och 19.45. Nåväl, tacos och chicken sizzlar passar nästan vilken tid på dygnet och vilken dag som helst så….Maken har chaufföruppdraget idag och själv ska jag nu bara hålla till i tv-soffa och läsfåtölj. Så skönt med lite frisk luft och tom jag fick ett litet matsug. Det är verkligen knepigt att komma igen efter sjukdom. Andningen är ännu ett snäpp bättre och hostan betydligt mindre – tycker nog inte heller att jag är fullt så trött som igår. Nu följer ju en jobbevecka innan vi ska ha höstlov med studiedagar och lov. Och jag kommer att ta det lugnt…men vara på plats, det har jag som mål att jag ska vara.

Hoppas ni har haft en ljuvlig helg goa bloggisar. Välkomna tillbaka imorgon för då firas det här….Kram Mia

10 thoughts on “När byxor och kallingar åker av…

 1. Härlig oktoberdag på stranden. Kan det bli bättre? Skönt att kunna njuta av varanandags vädret.
  Ta det nu lugnt i veckan så du inte ligger igen lagom till erat höstlov. Du skall se att sonen fyller ut byxorna och får tillbaka energin nu när han börjar piggna till och har en veckas lov på sig att vända på dygnet 😉 och få lite extra ”gott” i kistan 🙂 Ta hand om er. Kramar

 2. Åh, vilken härlig dag! 🙂
  Och jätteskönt att höra att ni är på bättringsvägen!
  Men skall du verkligen jobba imorgon?
  Lovar du att ta det lugnt? Vill ju inte att du skall bli liggandes när ni får lov sen. Och jag är säker på att lille Gabriel kommer att äta upp sig sen när han får aptiten tillbaka. Men det är såklart jobbigt innan matlusten kommer tillbaka och som mamma blir man orolig, såklart.

  Trevlig kväll på er!
  Kraaaam

  Nyfiken på vad som skall firas….

 3. Ååååh ett glas vin, vad gott!! 🙂 Tack för dina varna hälsningar i bloggen, jag är dock tillbaka hemma igen med bebis fortfarande kvar i magen. Kram.

 4. Vilken härlig dag Mia! Och en gullig gest av maken som hämtar medicin åt dig mitt i natten. Skönt att du känner dig bättre, men lova nu att verkligen ta det fortsatt lugnt så att du inte åker på en omgång till.
  Kramar

 5. Tack Curling…jag hoppas verkligen det.

  Skulle nog behöva dina matkunskaper Mariette känner jag. Men frisk luft har varit toppne idag och vi har haft en bra matdag.

  Söta Fraggel, din ombrysamhet är underbar. Jag lovar att ta det lugnt. Och helgen har varit underbar.

  Åh Mirakel…jag skickar en kick här för att sätta igång allt. Snart snart är lilla bebben här…

  Tack Linda…jag lovar att ta det easy…Orkar inte så mycket men…

  Kram Mia

 6. Vilken underbar dag.. stranden, havet är så avstressande.
  Liten Gabriel.. inte lätt inte..

  Du Miapia.. du lovar väl att bara gå i slowmotion?
  Kramar om fin finaste du

 7. Åh, havet.. så lyxigt. Och skönt att ni lyckades ta er ut, men jag hoppas verkligen att du tar det lugnt, Mia. Och tar du det verkligen lugnt på jobbet? Sånt brukar vara ganska svårt. Du måste bli ordentligt frisk nu så att du inte får nån mer skit.

  Det är ju svårare när barnen är smala redan från början.. så det inte finns så mycket att ta av. Men skönt att det gick ner lite mat och choklad i liten nu i alla fall då. Han ser så härligt glad ut jämt. Gulle! 🙂

  Var rädd om dig nu!

  Stor kram!

 8. Japp Ewa…tog det jättelugnt och blev dödstrött.

  Tack snälla Therese…Idag är ju firardag hos oss så vi har det mysigt.

  Tack snälla fina Anna. Dina ord värmer oändligt. Och ja, jag tar det easy, inget annat funkar. Har aldrig varit så här svag faktiskt men men….det blir väl rätsida på det också.

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *