Gratitude is an attitude!

That´s for sure. Och jag hoppas att jag allt som oftast påvisar en tacksamhet mot mina medmänniskor, men också mot det liv jag blivit givet. Jag tror det! Jag tror jag är ganska duktig på det till och med. Men det där med tacksamhet och att den sjuke endast har en önskan blir så fruktansvärt påtagligt ibland och då känns det som om man tar det vanliga rätt så för givet. Man vill kanske ha förändring eller åtminstone att något ska hända. Men sällan kalkylerar man med att det som ska hända ska vara av mindre positiv art, trots att det oftast har en tendens att bli just så. Nä, man borde alltid vara tacksam för när allt är ”bara precis som vanligt”. Det är nog den bästa dagen livet kan ge.

Idag känner jag att jag vill manifestrera min tacksamhet, så som flera andra bloggisar gjort den senaste tiden. För idag känner jag mig extra tacksam för:

1. Vaknade efter en god nattsömn (mellan 01.30 och 8.00) och kände att mina symptom lättat lite sen igår. Betapred is da shit…Nu är jag mest hes, blek, trött, darrig  och lite pipig i andningen. På rätt väg, med andra ord…

2. Världens finaste söner och make som ser till att jag kan ta det easy utan att ha dåligt samvete. Som värmer vetekudde, lägger filten över mig och som frågar om jag vill ha något speciellt. Som kommer och pussar en på pannan, kramas eller bara stryker ens kind. Åh, vad jag älskar er!

3. BästisMaria, vår skolsköterska Nettan och lärare Mats som igår hjälpte mig att lösa en ganska infekterad situation som uppstått mellan några elever och där deras föräldrar också klivit in. Givetvis då jag för ovanlighetens skull inte befinner mig på mitt arbete. Så fantastiskt skönt att ha kollegor och medarbetare som bara kavlar upp och levererar. Nu har vi koll på läget!

4. Alla fantastiskt ombrysamma människor, här på bloggen likväl som IRL och på fejjan. Tack för alla glada tillrop och krya-på-dig hälsningar. Man behöver det sannerligen som mest då man kanske förtjänar det som minst. Det värmer gott att veta att det finns så många som bryr sig.

5. Och kära GB glass. Tack för att ni tagit fram den godaste pinnglassen jag ätit på evigheter Magnum Strawberry& White. Mitt livselexir när det är knepigt att äta och svälja. Klart uppiggande karaktär! Och jag struntar i att glass inte är det bästa för min mage. Den är ändå helt urballad efter all medicin och alla äckelbacillusker som smugit sig ner.

Lördagen har nu hunnit bli efter lunch och jag har hunnit med en vilopaus i sängen. Jag kände mig så pigg när jag vakande och inledde detta inlägg, men snabbt ändras förutsättningarna. Lite plock med tvätt, en mycket kort tur med Milou (ca 550 m) och frukost. Sen hängde ögonen, som Gabriel så snällt uttryckte det. Det går långsamt framåt….Långsamt är lite påfrestande måste jag erkänna. Men doktorn var noga med att påpeka att cortison (Betapred) lurar kroppen – lurar kroppen att tro att den är frisk. Det viktiga blir alltså att hantera sig själv som sjuk, när kroppen då och då signalerar något annat. Sant! Han sa också att många av dem som äter denna medicin håller alltför högt tempo och kör på. Men jag är en lydig kvinna. Jag lyder alltid var en doktor säger, annars kan man ju strunta i att söka läkarhjälp anser jag.

Så nu blir det en stund i sängen med ett gäng tidningar och kanske till och med en liten tupplur känner jag. Till kvällen blir det Chicken bacon sandwich och en premiärbrasa här hemma. Kanske smuttar jag lite på ett glas vin också. Och så en ny bok, glojärnen på näsan och så fina mysfåtöljen framför brasan. Ja, jag kommer att stå ut…helt klart. Trots att det går långsamt.

På återhörande finingar. Kram Mia

9 thoughts on “Gratitude is an attitude!

 1. Skönt att höra att du är bättre =) Och vad fint skrivet, man ska tänka till ibland och vara glad och tacksam för det fina man har, istället för att bara vilja ha mer. Kramen

 2. Å duktiga Mia..
  Betapred.. så du spelar i samma division som mig 😉
  Som astmatiker så har det varit räddningen många ggr i livet.. nu senast denna vecka för att jag skulle klara en rolig dag på badhuset med mitt barnbarn 😀
  Så du ser, man kan ha det till lite olika behandlingar.
  Som sagt, den har en baksida och det är att lura kroppen att den mår bra.. så det är bra att du lyssnar på doktorn och tar det lugnt.

  Kramar om finaste dig och viskar du är bäst

 3. Vi har så mycket att vara tacksamma för darling! Och mycket av det är i ens vanliga vardag så man behöver ibland tänka till lite för att se allt bra!

  Det låter som att du har haft en rätt mysig helg ändå, trots sjuka! Och vilken tur du har med alla dina tre prinsar som tar hand om dig! Njut av det!
  Stor krya på kram till dig härliga!
  KRAAAAAAAAAAAAM

 4. Bästaste Mia !

  Tack själv bästaste du, du fick ju jobba en hel del på hemmaplan också…… vilket du egentligen INTE skulle göra. Men men ibland har ju nöden ingen lag…. Tillsammans är vi oslagbara <3 Kramar i lass från M

 5. Visst är det så browneyed och Linda…jag är lydig. Har liksom vett att förstå när dte är allvar och det är jag också tacksam över. Jag behöver inte veta bäst, liksom.

  Så badhuset Ewa och ville bara dit. När vi är friska Gabriel och jag, då minsann ska vi…

  Tack fina Fraggel….jag har haft det urskönt!¨

  BästisMaria…japp, vi gör oss bäst i par. That´s the way it is…

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *