As if….Huvudperson!

Film gör sig bäst på bio, skulle jag ha sagt för några år sedan. Inte för att jag är någon bioälskare, utan för att upplevelsen var så mycket mer markant förr än nu. Numera gör ju flatscreens och hemmabiosystem sitt till för att skapa biokänsla hemma. Och som den bekväma människa jag är tycker jag att det är grymt skönt att krypa upp i tvsoffan, iförd myskostymen och med möjligheten att pausa, repeata och kommentera bäst man vill. Det är nämligen makens värsta mardröm med mig på bio. Jag har vid flera tillfällen högt och ljudligt kommenterat filmens händelser och sånt är skämmigt enligt maken.

Jag brukar roa mig med att fundera kring vem som skulle spela huvudrollen i filmen om den eller den i min bekantskapskrets. En ganska roligt tankelek faktiskt! Visst har du väl en favoritskådespelare? Kanske minst en till och med? Kanske finns det till och med en skådespelare där ute som du anser dig ha lite gemensamt med? En egenskap, ett utseende, en mimik, en gest eller en…Kanske finns det någon du hemskt gärna skulle vilja vara lik och som du kämpar lite för att vara som? Inte tillhör väl det bara ungdomens svunna tid att tänka så? Visst får man väl försvinna in i kändisarnas värld och i drömmen befinna sig där ett tag.  Låt oss leka lite! Förra årets tisdagslek kring hemlisar blir årets torsdagslek och med annat fokus – nämligen ”As if….Som om…” Låt torsdagskvällen gå i låtsaslekens tecken och häng på i kommentarsfältet. Låt oss drömma oss bort! Låt oss fantisera! Och visst passar det en torsdag bäst. Jag älskar torsdagar! Jag älskar känslan av att ha bara en jobbedag kvar innan ledighet! Jag älskar känslan av att hela långa helgen ligger där inom räckhåll! Så here it comes….

Det finns en värld där långt borta…En värld med glitter och glamour. En värld som känns både spännande och lite skrämmande. En värld som inte har några direkta likheter med min. Inte för att min värld inte är bra….Jag skattar nog den till och med som mycket bra, men ändå annorlunda. Nåväl, om någon skådespelare skulle spela huvudrollen som rektorskan i livet som mig då måste jag nog säga…….Tadadadada….trumvirvel…..Jennifer Aniston….Jag tänker att huvudrolllen som rektorskan skulle Jennifer Aniston få spela – utan konkurrens. En härligt lagom förvirrad människa med ett gott leende och goda intentioner – så som jag gärna själv vill bli uppfattad. När det gäller rollen som maken så har jag inget annat val än att säga Morgan Freeman – baserat på hans lugna men brutalt ärliga sätt samt en mycket vass tunga. Utseendemässigt blir det dock svårt att koppla ihop dessa då maken varken är mörkhyad eller har mörk kalufs. För att vara riktigt ärlig är maken väldigt skandinavisk i sitt utseende samt utan hår på skallen.

Men gud vilken kombo va? Jennifer Aniston och Morgan Freeman! Kanske en något otippad parkonstellation, men medge att den ändå är rätt skön.

Nu är jag grymt nyfiken. Igen! Vem skulle spela huvudrollen i livet som just dig och varför? Berätta, berätta, berätta….

Kram Mia

5 thoughts on “As if….Huvudperson!

 1. Hon i Greys Anatomy, eftersom jag aldrig ser serien så vet jag inte vad hon heter, inte hur man stavar seriens namn heller 😛
  Hon är med i 27 dresses också, blond, det är inte jag, men hon är lite bitsk, lite off, lite vimsig, överkänslig, ja det är jag det. när jag hittar namnet så ska jag skiva det…

  Kram

 2. Kristina: Katherine Heigl menar du va?! Åh, hon är SÅ snygg! Och rolig, och fyndig och BRA! Jag skulle mer än gärna se ut som hon! Greys är den BÄSTA serien, hur kan du missa den?! I lööööve!

  Och nu när jag tänker på det så kanske jag skulle vilja spela mig själv i en film och min motspelare skulle vara Patrick Dempsey, eller Ashton Kutcher, eller Dr Avery i Greys! Eller…..nä jag vet inte…… Eller så skulle jag kanske tänkt lite djupare än så, nu tänkte jag bara på läckerheten förstås….. silly me!
  Men vem skulle jag vara om inte mig själv? Hm….. nån alldaglig, osäker som försöker vara stark, kontrollmänniska lite lätt stressad, ja, jag vet inte!

  Fy, vilket oseriöst svar på ditt inlägg Mia. Förlåt! Jag går på här om läckerbitar och du kanske hade nåt helt annat i åtanke…..
  Ja, ja
  Kram fina Du

 3. Underbart.. ja helt fantastiskt 😀
  Måste nog tillägga att du skulle göra dig bra i hennes kostym, eller hon i dig 😉

  Jag.. jag skulle nog klä mig Julia Roberts eller en god mix av henne och Jodie Foster kostym.
  Min man, min egna lilla godisman får nog blir Hugh Laurie, mannen som spelar Dr.House en bitterljuv och egen man med massor av galna påhitt, vass tunga och lite tjurskallig men ändå hungrande efter kärlek.

  Kramar om

 4. Attans, då är Aniston uppbokad til din film. (kanske jag kan buda över?)

  Hmm min film skulle antingen vara en charmig svart-vit film ála 50-tal med Marilyn Monroe som Fina Frun och en ung Marlon Brando som Adam. Men det blir ju svårt att genomföra av flera anledningar…

  så mer rimligt vore ju:

  En modern film med Tuva Novotny som Fina Frun och Joel Kinnaman som maken. Hett!

  När börjar inspelningen?

  Kram/Fina Frun

 5. Underbara du Kristina…sådär är jag också med namn, men jag tror Fraggeln har rätt.

  Älskade Fraggel…tack för att du förgyllde med just läckerbitar. Me like!

  Haha..underbart finaste Ewa…jag tror ni skulle vara kanon som varandra.

  Fina Frun – vi kan väl dela på henne. I övrigt så verkar ju 50-talsfilmen vara som klippt och skuren för dig…

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *