Ups and downs…

Håll i hatten för här svänger det, vill jag lova. Kanske inte helt som en kombo av uppskjutet och fritt fall, men väl ett krängande vikingaskepp. Eller en vidunderlig berg-och dalbana. Karuseller älskar jag, men svängningar i min högt älskade happyvardag uppskattas inte alls i samma utsträckning. Jag gillar ju flyt…inte toppar och dalar.

Lördagen var supermysig och i ett lagom tempo, söndagen precis allt annat än det. Sovmorgon, städning och jobb. Promenad, brunch och sedan Soccermum on roadtrip. 12.30 lämnade vi hemmet för utflykt till Kalmar. Match och regn och förlust – behöver inte säga mer,va? Hem klockan 19.45 med trötta barn, sura kläder och en hel tvättstuga som skrek efter sin vårdare. Som tur väl var hade maken köpt hem Thai och det samt ett stort glas vin var som balsam för själen. Maken hade också plockat fram tre valbara hus till semestern och vi bestämde oss där hux flux. Till skillnad från allt innan så var det onlinebokning och betalning, så vi tror att vi har delar av semestern fixad. Hoppas och tror….Och går det i hamn, så är vi nöjda allesammans. Puh, stor pusselbit på plats. Sen ramlade jag ihop i en hög…..Trött, blöt, kall och lite ledsen – över allt och ingenting. Grät floder och hulkade mig genom både självömkan och tillkortakommanden. Somnade med uppsvullna ögon och bultande huvud och vaknade…

….vaknade pigg och utvilad och total främmande för alla de tankar och känslor som ansatte mig igår. Undra om jag håller på att utveckla ett återkommande  ups and downs-syndrom? Eller kanske är det bara PMS-häxan i mig (Tack än en gång Jenina för världens bästa uttryck)? Nåväl, för idag är jag på jobbet och har haft en fin start på jobbeveckan. Helgens arbetsinsats och förberedelser har lönat sig, solen skiner och jag hyser god förhoppning om att slutföra städning på hemmaplan samt fixa tvätt och strykning under kvällen. TB har träning men för övrigt är det lugnt. Nu kanske jag kan få vara mitt vanliga jag mer än några dagar i taget….tack!

Imorgon är det tisdag och dags för ny Skolcoolhemlis. Välkomna åter! Kram Mia

3 thoughts on “Ups and downs…

 1. Åh, kära du! Ups and downs har vi väl alla lite då och då. Och man behöver få gråta ut ibland, släppa ut det som grott inom sig en tid. Även om man inte vet vad det är som måste komma ut så måste det komma ut.
  Men visst är det oroligt när det gungar! Jag håller med. Vi kontrollmänniskor gillar inte gungning, utan det skall vara lugnt och säkert, allt under kontroll!
  Åh, vad avis jag blir på er resa! Jag vill också! Du måste berätta mer! Vart? När? Hur?
  Hoppas du haft en fina dag lovely!
  Kram

 2. Kramar om finaste du.. alltid lika jobbigt när det gungar, men som fragglarna säger vi har det alla ibland.
  Även om jag liksom du vetkligen ogillar när det känns som om hela världen är upp och ner, allra värst är det när man inte vet var det beror på.

  Här har det verkligen ösregnat hela dagen..
  Och inte nog med det.. jag har börjat känna av halsen också, vilket ogillas skarpt.
  Så en semester skulle sitta riktigt fint, får man följa med? 😉

  Massor med goa kramar

 3. Fragglarna…tack tack du fina människa. Åh, vad skönt det är när gungflyn blir till fast mark under mina fötter. Jag är nog in charge igen och trivs allra bäst då så….
  Kommer info om Florida snart…ska bara ha alla pusselbitar på plats.

  Fina, fina Ewa…Vad skulle jag göra utan dina kloka och omtänksamma ord. Hoppas halsen har skärpt till sig, annars får jag tala i klartext till den. har bebisen tittat ut ännu?

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *