Kräftis a mi casa!

Utlovad partyberättelse med lite härliga pics från gårdagens födelsedagskräftis i Happyvardag. Indinasommaren infann sig och svetten lackade då vi fixade och roddade, men vad gör väl det. Att få sitta utomhus 24 stycken är fantastiskt mysigt. Och kräftis och kräftis….Kanske mer något av en crossover av swedish kräftskiva och Italian buffé – men gott var det verkade det som. För en gångs skulle hade vi inte kunnat ha en sittning till, vilket brukar vara möjligt då jag planerar mängden mat. Tusen tack också för alla fina födelsedagshälsningar – oj, vad de värmde mitt hjärta!

Buffén bjöd förutom Best i test kräftor även nektarinsallad, västerbottenpaj och krämig köttfärspaj, prinskorv och köttbullar, chickendrumstick och Teriyakispett, marinerade kräftstjärtar och Skagenröra, heta kräftor i aioli och chickencurryröra, delikatesser som salami och crudoskinka, getost, brie och vitlöksroulé, lantbröd och kräftbröd samt en mängd kex, knäcke och crostinis.

Givetvis en mängd iskall dryck som Cube, Heiniken, Lindemans Chardonnay, läsk, Snällerödssnaps och infrusen Vodka alt OP. För den som hellre ville värma sig fanns det  rött vin vid namn Raccolto – Italian förstås. Många härliga snapsvisor hann vi med och där min stora favorit är:

”Förut drack jag likör, jag var full som en stör, men så lade jag mig där tågena kör.

Nu så är jag så kort, bägge benen är bort, så nu dricker jag bara Invalid Port.” Skål!

När mörkret lagt sig över Happyvardag var det dags för småkillarnas höjdpunkt, nämligen spökvandring. För er som inte vet bor Zsagumba, spökmonstret, här ute och gissa om det var skrik och skrän och skäckblandad förtjusning. Neo och Gabriel lekte så otroligt bra tillsammans hela kvällen och det är härligt att se en 5-åring bry sig så mycket om en 2.5åring och en 2.5 åring som ser så  fullständigt upp till en 5-åring. Det värmer, och  inte bara ett mammahjärta. Straxt efter midnatt lämnade gästerna in och vi plockade bara iordning det nödvändigaste. Ja, det som kändes mest nödvändigt vid den tidpunkten i alla fall.

Vaknade till ett hällregn imorse och låt mig nöja mig med att konstatera att det som kändes mest nödvändigt vid midnatt ställdes i en helt annan dager vid 06.30. Då det hättade något for vi ut och började torka och plocka undan och vips så hade söndagen tagit sin början. Disk och plock och tvätt och dammsugning – färdigt vid 10-tiden. Långrunda i halv storm med Milou (ingen koflytt, ingen löpning, ingen dikeslöpning. Puh!)  och sedan långfrukost. Nu blir det bloggeri, Gabriels fotbollsträning, återvinningen och sedan köpepizza. Perfekt en söndag som denna….

Oh ja….ni kanske undrar vad jag/vi fick i present. Jag kan avslöja att allt föll oss mycket väl i smaken – eller vad sägs om: Hummerbestick, Body shop grejor, Amaronevin och en efterlängtad Star-Spangled-Banner. Vår alldeles egna! Tack alla goa festdeltagare – ni förgyllde sannerligen vår kväll.

Så trevlig söndag hälsar födelsedagsbarnen här i Happyvardag. Imorgon är det dags för en ny jobbevecka och det känns toppen tycker jag. Maken har dock lite halsont och en rälig hosta, men jag ska se om jag inte kan kurer honom ikväll. Nästa vecka bjuder förstås på ny Skolcool-hemlis på tisdag och kanske, kanske hinner jag lansera ännu en ny temagrej. Vi får väl se…..Håll ut och stora kramen till er alla goa bloggisar från rektorskan

14 thoughts on “Kräftis a mi casa!

 1. Tack snälla LInda och Marie…självklart. Kom hit!

  Detsamma gäller dig Sofia…packa dig hitåt Blekinge. jag gör plats på dirren.

  Kram Mia

 2. Oj oj.. vad smarrigt…
  Får man hänga sig på nästa sommar?
  En underbar kväll, det är ni så väl värda.

  Men du.. lite recept kanske man kan få på alla era goa sticks.. å smarrigheter 🙂

  Vilken fantastisk fin bild på dig och maken.
  Kramar om er bägge i en stor gruppkram

 3. Skriv din kommentar här!
  Åh det ser mumsigt ut!

  Fina ni är och vad mysigt ni har det, Du & M. 🙂

  Kram

 4. Härlig dag ni fick. Läckerhet efter läckerhet uppdukat till fest med stort F 🙂 Mums… Ha en skön början på veckan!
  Kram

 5. Tack snälla Ewa och självklart ska du komma. En bloggiskräftis vore ju toppen.

  Tack Catarina. För en gångs skull fastnade vi på samma foto. Tillhör icke vanligheterna.

  Det var smarrigt Mariette och tack. Hoppa säven ni får en härlig vecka.

  Tack Fina Frun – svärmor är en fena på bak vetdu..

  Kram Mia

 6. Mia! Jag är helt egotrippad här och bara gnäller och lider och har mig och så har du fyllt år!? Grattis i efterskott fina, fina du! Så fin du är! Så flickaktigt söt. Och så fina ni är tillsammans!

  Så underbart gott och trevligt det ser ut! Där skulle man ha varit med.. 😉

  Stor kram till dig från mig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *